.

Robert Voloder, mladi nogometaš porijeklom iz Travnika potpisao za Köln

13 Svibanj 2020

Robert Voloder (19), mladi reprezentativac Njemačke, potpisao je trogodišnji profesionalni ugovor s Kölnom. Robert je Hrvat s korijenima iz Bosne i Hercegovine -otac je rođen u Travniku, dok je majka rodom iz Hrvatske.

Za Travnički vjesnik u studenom prošle godine govorio je o svojoj karijeri i planovima za budućnost. Intervjua se možete posjetiti OVDJE.

Mladi nogometaš prethodno je tri godine igrao za omladinske selekcije ovog njemačkog kluba u kojima je bio i kapaten. Robert je imao 14 nastupa za omladinske selekcije BiH, bio je svojevremeno na okupljanju i hrvatske kadetske reprezentacije, ali se potom odlučio igrati za juniorsku reprezentaciju Njemačke u kojoj je standardan.

Spomenuti igrač rođen je u Njemačkoj, igra na poziciji štopera i visok je 185 centimetara. Svoje prve nogometne korake napravio je u jednom lokalnom klubu BSC SchwartzWeis . Tamo je igrao jednu godinu, nakon čega je prešao u Eintracht iz Frankfurta. Od naredne sezone bit će član prvog tima “Jarčeva”, a već se priključio treninzima prve ekipe.

U klubu zadovoljni Robertovom odlukom

Kako navode na službenoj stranici FC Kölna klub se oslanja na vlastiti juniorski kadar. Kapetan U19 Njemačke reprezentacije Robert Voloder je potpisao ugovor do 2023. - s mogućnošću produženja još jedne godine. 

Sve dok sezona nije bila prekinuta zbog krize COVID 19, njemački mladi reprezentativac bio je na dobrom putu da sa svojim timom stigne do posljednjeg kola njemačkog A-juniorskog prvenstva. Obrambeni igrač, rođen u Frankfurtu, nastupio je 18 puta i postigao je pet golova. Tako je Voloder zaslužio profesionalni ugovor. Od kraja veljače trenira s ekipom glavnog trenera Markusa Gisdola i već je dva puta bio u momčadi.

"Robert se točno uklapa u naš profil zahtjeva: vrlo je snažan, ljevak je i ima želju učenja na svakom treningu. Igrač je s izvrsnom perspektivom. Drago nam je što želi napraviti skok u profesionalni nogomet s nama i pratit ćemo ga na tom putu ", kaže Markus Gisdol.

"Napravio sam taj prvi korak. Dečki su me lijepo prihvatili. Baš kao i stručni tim i cijelo osoblje, pružaju mi ​​dobar osjećaj i dodatni poticaj za dalje", kaže Robert Voloder .

Voloder je rođen 9. svibnja 2001. u Frankfurtu na Majni. Srednji branić napravio je prve korake u nogometu u Eintracht Frankfurtu, a zatim je igrao za FSV Frankfurt i SG Rosenhöhe prije nego što je 2016. prešao u 1. FC Köln. U rujnu 2019. Voloder je debitirao u njemačkoj U19 reprezentaciji. U 1. FC Köln 19-godišnjak će se sljedeće sezone pojaviti s brojem 4., prenose na službenoj stranici kluba.

U nastavku pogledajte fotografije.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa