.

U srijedu i četvrtak bh. klubovi nastupaju u europskim natjecanjima

25 Kolovoz 2020

Ovaj tjedan ključan je za bh. predstavnike u europskim natjecanjima, u jednoj utakmici prolaz u kvalifikacijama Lige prvaka tražit će Sarajevo, dok će isto pokušati Borac, Željezničar i Zrinjski u kvalifikacijama Europske lige.

Nogometaši Sarajeva sutra igraju meč drugog pretkola Lige prvaka u gostima protiv Dynamo Bresta iz Bjelorusije. Bordo klub je prošlog tjedna savladao u gostima velški Nomads sa 2:0, a sada će imati dosta teži izazov. Dynamo je u prvom pretkolu bio bolji od Astane i to dovoljno govori o jačini ovog tima, prenosi portal sportsport.ba.

Vinko Marinović će za ovaj susret na raspolaganju imati 21 nogometaša, a put Bjelorusije idu Kovačević, Džafić, Dizdarević, D. Hodžić, Salčin, Pidro, Dupovac, Bešić, Miličević, F. Hodžić, Đokanović, Oremuš, Sušić, Rahmanović, Velkoski, Tatar, Jukić, Fanimo, Cruz, Ahmetović i Handžić.

Meč protiv Dynama propušta Besim Šerbečić koji se nije uspio oporaviti od povrede lista i sigurno da je to veliki problem za Marinovića. No, dobre vijesti su što se u tim vratio Tino Sven Sušić.

Prvak BiH večeras će odraditi trening, a već sutra navečer od 20 sati igra protiv bjeloruskog prvaka Dynamo Bresta.

"Gledali smo utakmice Bresta i vidjeli smo da se radi o izuzetno dobroj ekipi, imaju par vrlo kvalitetnih igrača. U toj utakmici protiv Astane ekipa Bresta odigrala je zaista kvalitetno, naravno nije jednostavno postići šest pogodaka bilo kojoj ekipi, a njima je to pošlo za rukom. Ipak, mi ćemo tražiti svoju šansu i nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat u toj utakmici", kazao je trener FK Sarajevo Vinko Marinović, a prenosi portal sportsport.ba.

Europska liga: Zrinjski i Borac favoriti, Željezničaru najteži posao

Prvo pretkolo Evropske lige igra se u četvrtak, a svoje mečeve igraju i tri predstavnika iz Bosne i Hercegovine.

Prvi će na teren igrači banjalučkog Borca koji će na svom stadionu ugostiti ekipu Sutjeske iz Crne Gore. Borac u ovom duelu ima ulogu favorita i sigurno je da u klubu iz Banjaluke žele plasman u drugo pretkolo.

Međutim, jasno je da ni Sutjeska nije za otpisati, te će tim iz Crne Gore pokušati pomrsiti račune našem klubu. Ovaj meč igra se od 16:30 sati u četvrtak.

Nakon Borca gledat ćemo ekipu Željezničara koju očekuje teško gostovanje u Haifi kod Maccabija. Jasno je da Plavi nisu imali nimalo sreće u ždrijebu, te su dobili jednog od najtežih protivnika.

Također, ekipa Amara Osima je znatno oslabljena jer u Izreal nisu otputovala šestorica igrača koji su zaraženi koronavirusom. Podsjećamo, ova utakmica igra se od 19 sati po našem vremenu.

I na kraju naš treći predstavnik ekipa Zrinjskog igra na svom terenu protiv Differdangea iz Luksemburga. Meč u Mostaru igra se od 20 sati, a svima je jasno da su Plemići veliki favoriti i sve osim prolaska našeg tima u drugo pretkolo bi bilo veliko iznenađenje, prenosi portal sportsport.ba.

Nezgodni protivnici za klubove u susjedstvu

Prvak Srbije Crvena Zvezda u sklopu kvalifikacija Lige prvaka večeras igra protiv Albanske Tirane, utakmica počinje u 20 sati.

Hrvatska ove godine ima dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, zagrebački klubovi Dinamo i Lokomotiva igraju u srijedu, Dinamo gostuje u Rumunjskoj kod CFR Cluja u 20 sati, dok sat ranije Lokomotiva na stadionu u Kranjčevićevoj čeka bečki Rapid. 

U Europskoj ligi Partizan u četvrtak igra protiv RFS iz Latvije u 21 sat, dok se hrvatski predstavnici Rijeka, Osijek i Hajduk uključuju u kasnijoj fazi kvalifilkacija.

 

/travnicki.ba/

/sportsport.ba/

 

 

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa