.

Plemići su u Ljubljani bili besmrtni: Odlični Zrinjski u trećem pretkolu Europske lige

17 Rujan 2020

Nogometaši Zrinjskog večeras su ostvarili veliku pobjedu u Ljubljani protiv Olimpije nakon produžetaka sa 3:2 i plasirali su se u treće pretkolo Europske lige.

Zrinjski je s dosta respekta ušao u ovaj meč i to se vidjelo od samog početka. Olimpija nije nešto blistala, ai su uspjeli da dođu do prednosti u 18. minuti utakmice.

Domaći tim je poveo nakon što je Caimacov ubacio iskosa s desne strane, a Ivanović je u skoku bio bolji od Tičinovića i pogodio je mrežu mostarskog kluba za 1:0.

Nakon primljenog gola Zrinjski je zaigrao mnogo bolje i pokazao svoj kvalitet. Samo dvije minute kasnije odlična šansa za Filipovića da poravna na 1:1, ali je njegov šut izblokiran u posljednji trenutak.

U 24. minuti ponovo prijete Plemići i dolaze do 1:1, ali je gol poništen. Todorović je uspio zatresti mrežu OIimpije, ali je gol poništen jer je Barbarić smetao golmanu domaćih i sudac je svirao zaleđe.

Zrinjski je odlično krenuo u drugom dijelu i uspio da dođe do gola. U 51. minuti nakon kornera lopta dolazi do Bilbije koji je glavom pogodio za 1:1 i vratio Plemiće u meč.

Samo tri minuta kasnije Zrinjski je mogao do preokreta. U šansi je bio Ivančić, ali je šutirao direktno u golmana Olimpije. Nakon toga u finišu igra Zrinjskog je malo pala što su domaći kaznili.

U 81. minuti Olimpija je povela sa 2:1 kada je Vombergar nakon asistencije Finka zabio gol. No, i ovoga puta Zrinjski je odlično odgovorio.

Plemići su poravnali na 2:2 samo tri minute kasnije. Riaskov je neshvatljivo izgubio loptu koju mu je preoteo Filipović, koji dodaje Bilbiji, a ovaj rutinski pogađa za 2:2.

U 87. minuti sudac nije svirao čist penal za bh. predstavnika. Samardžić je očigledno igrao rukom, ali je sudija odmahnuo rukama i pored ogromnih protesta igrača Zrinjskog.

Nevjerojatnu šansu Olimpija je imala u 90. minuti. Ivanović je izašao 1 na 1 s Brkićem, mogao je pitati gdje da šutira, ali skida sto postotnu šansu golman Zrinjskog koji je tako osigurao produžetke Plemićima.

Zrinjski je fantastično počeo produžetke i već na startu prvog poveo sa 3:2. U 92. minuti Filipović je upisao hat-trick asistencija, a gol je zabio Ivančić koji se pokazuje kao odlično pojačanje Plemića.

Pet minuta kasnije prijete i domaći. Odlično je šutirao Vukušić, ali Brkić sjajno brani njegov udarac. Olimpija je vršila pritisak u finišu prvog produžetka i imala nekoliko dobrih šansi, ali je Brkić nastavio da briljira na golu.

Olimpija je u drugom produžetku vršila pritisak i pokušala doći do poravnanja, ali su se igrači Zrinjskog uspjeli obraniti i ostvariti veliku pobjedu. Plemići će narednog četvrtka igrati meč trećeg pretkola u gostima na Cipru protiv APOEL-a.

Europska liga, 2. pretkolo:

Olimpija - Zrinjski 2:3 (Ivanović 18', Vombergar 81'/Bilbija 51', 84, Ivančić 92')

Olimpija: Frelih, Fink, Samardžić, Korun, Lyaskov, Kapun, Elšnik, Ostrc, Caimacov, Vombergar, Ivanović.

Zrinjski: Brkić, Tičinović, Jakovljević, Barbarić, Stojkić, Trebotić, Enin, Filipović, Bilbija, Todorović, Ivančić.

 

/sportsport.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa