.

Bh. rukometaši večeras otvaraju nastup na EURO-u protiv Švedske, Hrvatska protiv Francuske

13 Siječanj 2022

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras otvara nastup na Europskom prvenstvu koje se od 13. do 30. siječnja igra u Slovačakoj i Mađarskoj.

Za izabranike Ivice Obrvana sigurno teška grupa, ali predaje nema i to su u izjavama ranije potvrdili bh igrači. Prvi meč se igra večeras od 20:30 protiv odlične selekcije Švedske koja je na ovom prvenstvu među glavnim favoritima za osvajanje medalje.

Kao i većina reprezentacija sudionika, tako je i Bosna i Hercegovina imala problema sa koronavirusom pa su naši momci na EP došli bez prijateljskih utakmica jer duele u Osijeku protiv Hrvatske i Rusije na Croatia Cupu nismo igrali zbog pozitivnih PCR testova.

Korona je stvorila probleme nekim igračima pa tako u Slovačku nisu doputovali Alen Ovčina, Admir Ahmetašević, Dino Hamidović i Elmir Građan i oni su pod doktorskim tretmanom, prenosi sporsport.ba.

Pomlađena Hrvatska traži pobjedu protiv moćnih Francuza

Europsko rukometno prvenstvo je pred vratima. Hrvatska reprezentacija počinje svoj put danas u 20.30 u mađarskom Szegedu protiv starih rivala, aktualnih olimpijskih pobjednika, Francuza.

Francuska je najteži mogući protivnik, jer je riječ o najboljoj rukometnoj naciji posljednja dva desetljeća, a neki će reći najboljoj svih vremena.

Hrvatska je pak silno oslabljena napadom korone na dva najbolja igrača, kapetana Domagoja Duvnjaka i Luku Cindrića, te moćnog lijevog vanjskog Marka Mamića. Duvnjak je prekjučer dobio negativan nalaz, ali je ostao u Hrvatskoj na dodatnim terapijama zbog problema s leđima, a Luka Cindrić, nažalost, još čeka da ga virus pusti.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa