.

Željezničar i Borac večeras na novim europskim ispitima

03 Kolovoz 2023

Navijači Željezničara i Borca sinoć nisu spavali, njihovi ljubimci večeras igraju revanš susrete 2. pretkola Konferencijske lige te će pokušati izboriti prolaz dalje.

Prvi će na teren nogometaši Željezničara koji će odmjeriti u Bakuu snage protiv Neftchija. U prvom meču bilo je 2:2, te je jasno da je sve itekako otvoreno.

Domaćima pripada blaga uloga favorita, no Plavi su svjesni kakav bi posao napravili eventualnim prolazom dalje.

"Želim se zahvaliti ekipi Neftcija na gostoprimstvu, dali su nam svoj trening centar za treniranje i zaista sam im zahvalan. Imali smo problema u prvoj utakmici sa šest, sedam igrača koji su bili povrijeđeni, imali smo probleme za pripremu utakmice isto tako i za izmjene. Uspjeli smo kroz ovih četiri, pet dana da rekuperiramo ekipu, da vratimo povrijeđene igrače u kadar", rekao je jučer šef struke Željezničara Nermin Bašić i dodao.

"Neftci ima sjajnu ekipu koja je ja bih rekao u stvaranju i po svemu onome što su pokazali su favoriti za ovu utakmicu. Znamo da će stadion biti rasprodan, čuo sam da Neftci ima dobre navijače, isto tako očekujem i naše Manijake da nam daju podršku. Znamo da sutra cijela Bosna i Hercegovina navija za Želju i želimo svim ljudima pokazati da Željo može"

Bašić je poručio da je ekipa izvukla pouke iz prvog meča i da su napravili dobru analizu pred sutrašnji revanš.

"Isto tako se nadam da smo izvukli pouke iz prve utakmice, napravimo smo dobru analizu i neke stvari ćemo dosta drugačije postaviti. Neftci se pojačava svaki dan, vidjeli smo da su doveli krilo, očekujemo ga u prvih 11. Napravili smo sve individualne analize igrača koji su došli tako da imamo sve informacije kako bi se što bolje pripremili", kaže Bašić i nastavlja.

"Bez obzira što sam rekao da je Neftci favorit i što imaju deset puta veći budžet, ne želim da razmišljamo da nemamo šta izgubiti u ovoj utakmici, igračima sam rekao da razmišljaju šta mogu dobiti ovom pobjedom i plasmanom u treće pretkolo, šta bi to značilo za navijače. Imamo respekt prema protivniku, proteklih godina su uradili dosta dobrih stvari na evro sceni i očekujem da će biti dobra utakmica".

Meč u Bakuu igra se sa početkom u 19 sati, a dolazak je najavila i grupa od stotinjak navijača Željezničara.

Od 20:30 sati banjalučki Borac 'lovi' gol prednosti Austrije Beč na svom terenu

U posljednjim sekundama su Banjalučani pali u Austriji i sada pred sigurno prepunim tribinama želi to nadoknaditi i proći dalje.

"Odmah po povratku iz Beča osjetili smo sjajnu atmosferu u gradu i vidjeli smo da cijeli grad diše za Borac, što je jako dobro. Bilo je pravo zadovoljstvo raditi ovu sedmicu. Proteklih dana smo radili jako dobro. Radili smo na nekim stvarima koje moramo popraviti za ovu sljedeću utakmicu. Mislim da su momci na to jako dobro odgovorili i da ćemo sve to uspjeti i na terenu”, rekao je Vinko Marinović, šef stručnog štaba FK Borac u najavi meča.

U Banjoj Luci je velika euforija i ulaznica više nema u prodaji. Nadaju se domaći igrači da će huk sa tribina biti dovoljan za naprave veliki rezultat, što bi prolaz dalje sigurno i bio.

 

/sportsport.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa