.

Sportski savez KSB: Čestitka karatistima na rezultatima postignutim na Europskom prvenstvu

12 Veljača 2024

Sportski savez SBK/KSB sa svojim udruženim članicama upućuje čestitke Karate savezu BiH na uspjesima bosanskohercegovačkih karatista na Europskom prvenstvu u karateu koje se održavaju u Tbilisiju u Gruziji.

Ponosni smo na sve uspjehe sportista naše Države koji nas u posljednje vrijeme često obraduju s najsjajnijim odličjima, ali rezultat postignut na Europskom prvenstvu u Gruziji je rezultat dugogodišnjeg sistemskog i organizacijskog rada Karate saveza BiH koji je s mladim trenerskim kadrom napravio iskorak koji je Bosni i Hercegovini donio nezapamćene sportske rezultate.

Sportski savez SBK/KSB još je ponosniji što su Ali Arnautović, Bekir Grabus, zlatni s Europskog prvenstva, i selektor Adnan Arnautović članovi Kluba s prostora SBK/KSB kao Salih Halilović, osvojeno 5. mjesto, Kenan Šiljak, Dominika Maleš i Vedad Đidić koji su osvojili sedma mjesta i Sara Hodžić i Adna Zukić koje su nastupile za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Također, upućujemo čestitke Karate savezu SBK/KSB koji je posljednjih godina organizacijom kantonalnih takmičenja doprinijelo da karate sport okupi veliki broj mladih karatista uzrasta od 7 godina a ujedno da zadrži mlađe i starije seniore što je doprinijelo da Bosnu i Hercegovinu na svi značajnim takmičenjima predstavljaju karatisti s našeg Kantona.

Uspjesi karate reprezentacije Bosne i Hercegovine su plod dugogodišnjeg rada takmičara, trenera i sportskih radnika iz karatea koji je jedan od najmasovnijih sportova u našoj Državi. Ali, Bekir, sestre Sipović, Bustandžić i drugi članovi reprezentacije treba da su primjer sportistima iz drugih grana sporta, jer rezultati s kojima se ponosi Bosna i Hercegovina, došli su kao zlatna kruna poslije dugo godina nesebičnog odricanja, samodiscipline, postavljenih ciljeva i nemjerljivog entuzijazma koji je pokretač za uspjehe, stoji u čestitci Sportskog saveza SBK/KSB.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa