.

Lionel Messi osvojio petu Zlatnu loptu

11 Siječanj 2016

Trofej najboljeg na svijetu očekivano u rukama Barceloninog nogometnog čarobnjaka.



"Ovo je čudesno, već peta Zlatna lopta", prokomentirao je Argentinac koji je najboljim proglašen i za 2009., 2010., 2011. te 2012. godinu.

Messi je tako opravdao status favorita ispred Cristiana Ronalda i svog suigrača iz Barcelone Neymara. Messi je slavio sa 41.33 posto glasova, Ronaldo je dobio 27.76 posto, a Neymar 7.86 posto.

U Barcelonu ide i nagrada za trenera godine. Luis Enrique je dobio priznanje za pet osvojenih trofeja tijekom 2015. sa 31.08 posto glasova, a u konkurenciji su još bili Bayernov Pep Guardiola (22.97 posto) te čileanski izbornik Jorge Sampaoli (9.47 posto).

U top-sastav su izabrani četvoricu igrača Barcelone i madridskog Reala te po jednog iz Bayerna, Paris St. Germaina i Juventusa. Razvrstani u 4-3-3 formaciju najbolji u prošloj godini su tako: Neuer - D. Alves, T. Silva, Ramos, Marcelo - Iniesta, Modrić, Pogba - Neymar, Messi, Ronaldo.

- Ovo je poseban trenutak u mojoj karijeri, puno, puno više nego što sam mogao zamisliti u najhrabrijim dječačkim snovima. Nakon dvjie godine u sjeni Cristiana Ronalda osvajam svoj peti trofej i osjećam se beskrajno zahvalan svima koji su mi na tom putu pomogli od obitelji do suigrača. Generalno, beskrajno sam zahvalan nogometu na počastima koje mi je udijelio - rekao je Messi nakon što ga je Kaka kao prezenter pozvao na pozornicu.

Najboljom nogometašicom godine proglašena je Amerikanka Carli Lloydkoja nastupa za klub Houston Dash, a titulu je dobila ispred Japanke Aye Miyama (Okayama Yunogo Belle) i Njemice Celije Šašić (FFC Frankfurt).

Najbolja trenerica je američka izbornica Jill Ellis.

Dodajmo kako je nagrada za fair-play, koju je dodijelio legendarni kapetan Južnoafričke Republike Lucas Radebe, otišla svim nogometnim organizacijama koje podupiru izbjeglice. /o.t./

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa