.

BiH se pobjedom u Slovačkoj plasirala u baraž

13 Siječanj 2016

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine se zahvaljujući pobjedi (24:26) nad domaćom selekcijom Slovačke kolo prije kraja kvalifikacija za SP u Francuskoj plasirala u baraž.

 

Slovaci su na samom startu imali prednost 3:1, ali već u 12. minuti utakmice naša reprezentacije dolazi do dva gola prednosti, bilo je 5:7.

Igralo se gol za gol do 18. minute utakmice kada Slovaci prave seriju 3:0 i dolaze do prednosti od 10:9 što čuvaju do posljednje tri minute utakmice, ali ipak odličnom završnicom i pogotkom Tarabochie sa sedam metara dolazimo do prednosti nakon prvih 30 minuta, 12:13.

Prednost smo držali u drugom dijelu, a nakon pet minuta igre, prvi put večeras dolazimo do tri razlike, bilo je 13:16.

Tomaš Urban potom pogađa za 14:16, a Stranovsky je sam u kontranapadu, ali Blažević odlično brani njegov udarac da bi u sljedećem napadu Prce ponovo vratio plus tri.

Tako se igralo sve do 49. minute susreta kada Slovaci preko Stranovskog i Volenticsa dolaze na minus jedan, ali Malinović vraća brzo na plus dva za našu reprezentaciju.

U 52. minuti trećim golom Hruscaka, domaća reprezentacija dolazi do izjednačenja, ali do kraja nismo srljali, te smo zabilježili vrijedan rezultat koji nam je donio plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj.

Zulfić sa šest golova je vodio Zmajeve do pobjede, a Dejan Malinović, Marko Tarabochia i Senjamin Burić su postigli po pet dok je Prce dodao tri. Karačić je utakmicu završio sa dva postignuta gola, a Mario Blažević je zabilježio deset uspješnih odbrana dok je Benjamin Burić imao dvije odbrane.

Antl sa šest golova bio je najefikasniji kod Slovaka dok je Stranovsky dodao četiri, a po tri gola su postigli Hruscak, Tomaš Urban, Volentics i Duriš dok je jedan dodao Lukaš Urban.

BiH: Blažević (10 odbrana), Burić Benjamin (2 odbrane) Burić Senjamin (5), Halilković, Karačić (2), Malinović (5), Milas, Ovčina, Panić, Perić, Prce (3), Savić, Tarabochia (5), Terzić, Zulfić (6), Bečić  /scsport.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa