.

Usvojen mehanizam koordinacije, već objavljen u Službenom listu BiH

10 Veljača 2016

Vijeće ministara BiH usvojilo je na sjednici 26. siječnja 2016. godine Odluku o sustavu koordinacije procesa europskih integracija u Bosni i Hercegovini.

 

Pojednostavljeno, Vijeće ministara BiH je usvojilo mehanizam koordinacije koji je jedan od dva glavna uvjeta da bi aplikacija za članstvo BiH u EU bila kredibilna.

Drugi uvjet je adaptacija Sporazuma o stabilizaciji i pridiruživanju o čemu se već vode pregovori s EU. Na današnjoj sjednici Vijeće ministara BiH je usvojilo pregovaračku poziciju BiH, a nastavak pregovora zakazan je za 16. veljače, piše Klix.

Međutim, ostaje nejasno zašto javnost nije obaviještena da je usvojen mehanizam koordinacije. Naime, u Službenom listu se navodi da je mehanizam koordinacije usvojen na sjednici održanoj 26. siječnja, ali javnost prije ovog nije obaviještena da je Vijeće ministara tog dana uopće održalo sjednicu.

Na službenoj stranici Vijeća ministara BiH navodi se da je u siječnju održano pet sjednica, ali niti jedna od njih nije bila 26. siječnja.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić za sutra u 11 sati je najavio konferenciju za medije, a prije toga nije želio komentirati bilo što vezano za ovu temu. /vecernji.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa