.

Poziv poreznim obveznicima da iskoriste mogućnost otpisa zateznih kamata na javne prihode

15 Veljača 2016

Budući da Obrtnička Komora broji mnogo obrtnika od kojih nisu svi članovi OK KSB smatram da bi ovo bio najednostavniji način njihovog upoznavanja s ovom obavjesti od PU. Porezna uprava FBiH po drugi put poziva porezne obveznike koji imaju dugovanja po osnovu javnih prihoda nastala do 31.12.2014. godine da podnesu zahtjev za otpis zateznih kamata na javne prihode sukladno sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode (“Službene novine FBiH” broj 86/15).

Zahtjev se podnosi na obrascu ZAOK, neposredno ili putem pošte, nadležnoj poreznoj ispostavi kod koje se podnositelj zahtjeva vodi kao porezni obveznik, odnosno prema sjedištu podnositelja zahtjeva. Zakonom je propisano da ako porezni obveznik plati dug najkasnije do 31.12.2016. godine zatezna kamata koja je nastala po osnovu dospjelih, prijavljenih, a nenaplaćenih javnih prihoda do 31.12.2014. godine se otpisuje u cjelosti, a ako porezni obveznik dug plati u periodu od 1. siječnja 2017. do 30. lipnja 2017. godine, otpisat će mu se obračunata kamata u iznosu od 50%.

Zahtjev za otpis zatezne kamate može se preuzeti klikom na link – obrazac ZAOK ili na web stranici Porezne uprave Federacije BiH: www.pufbih.ba u dijelu Obrasci.
Za sve dodatne informacije porezni obveznici se mogu obratiti na telefonske brojeve nadležnih poreznih ispostava koji se nalaze na web stranici Porezne uprave Federacije BiH: www.pufbih.ba u dijelu Kontakti. Obveznici iskoristite zakonske mogućnosti, platite dug za poreze i uštedite novac od zateznih kamata na javne prihode.

pufbih.ba

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa