.

Počela sjednica Zastupničkog doma

16 Veljača 2016

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH će na sjednici koja je počela u Sarajevu razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama BiH, koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog tog zakona, kojim su uvažene preporuke Moneyvala i poboljšana postojeća zakonska rješenja radi brže, jednostavnije i kvalitetnije primjene.

Zastupnici će razmatrati i principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Na dnevnom redu su i točka: Obveze BiH o pitanju izrade pravnih propisa u domenu kibernetičke sigurnosti u skladu s Konvencijom o kibernetičkom kriminalu i Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, čiji je predlagač zastupnik Saša Magazinović, kao i nekoliko zastupničkih inicijativa.

Predsjedavajući Kluba zastupnika SNSD-a Staša Košarac je, u ime ovog kluba, prilikom utvrđivanja dnevnog reda predložio uvrštavanje točke „Informacija Vijeća ministara BiH o načinu donošenja odluke o sustavu koordinacije procesa europskih integracija BiH“, međutim, ovaj prijedlog nije dobio potrebnu pordšku poslanika tako da nije uvršten u dnevni red današnje sjednice.

Predsjedavatelj Kluba zastupnika HDZ-a BiH i predsjedavatelj Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Nikola Lovrinović je na početku sjednice izrazio zadovoljstvo što je BiH jučer podnijela zahtjev za članstvo u EU. On je čestitao svima „koji su na ovome radili“.

- Pozivam da ovo bude motiv kako bismo što prije ispunili zadaće na ovome putu i postali punopravni članovi obitelji kojoj svakako pripadamo, kazao je Lovrinović.

/vecernji.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa