.

Počeo upis birača za glasovanje iz inozemstva

13 Svibanj 2016

Središnje izborno povjerenstvo BiH obavještava državljane BiH sa pravom glasa koji se nalaze na privremenom boravku izvan BiH ili imaju status izbjegle osobe da je u toku upis birača za glasovanje iz inozemstva na Lokalnim izborima u BiH koji će se održati u nedjelju, 02.10.2016. godine. Registracija traje do 19. srpnja ove godine.

 


Središnje izborno povjerenstvo BiH će svim osobama koje su bile registrirane da glasuju iz inozemstva na zadnjim izborima 2014. godine na adrese dostaviti obrasce PRP2 koje oni popunjavaju i uz priloženi preslik jednog od važećih identifikacijskih dokumenata dostavljaju do 19. srpnja u Središnje izborno povjerenstvo BiH. Oni mogu i sami već sada preuzeti obrazac PRP1 sa web stranice Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, popuniti i uz popunjen obrazac priložiti presliku jednog od važećih identifikacijskih dokumenata i dostaviti u SIP BiH. To mogu uraditi elektronski na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , na fax broj: 251-333 ili 251-334 ili putem pošte na adresu Izbori u BiH, Poštanski pretinac 451, 71000 Sarajevo.

Državljani BiH koji nisu bili registrirani da glasuju iz inozemstva na zadnjim izborima a to pravo žele iskoristiti za Lokalne izbore 2016. godine koriste obrazac PRP1 u čijem sastavu je i naputak kako popuniti i koju dokumentaciju osigurati i na koji način dostaviti u Središnje izborno povjerenstvo BiH.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je otvorilo dvije telefonske info linije putem kojih se mogu dobiti sve potrebne dodatne informacije ili pojašnjenja u vezi sa registracijom birača. Brojevi su 033/251-331 i 251-332. I aktivne su radnim danima od 8 do 16 sati.

U skladu sa člankom 16.9 Izbornog zakona BiH javni elektronski mediji u BiH dužni su besplatno i u potpunosti objavljivati radio i TV spot, priopćenja i informacije Središnjeg izbornog povjerenstva BiH kako bi birači bili informirani o svim aspektima izbornog procesa. /flash.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa