.

Božićni prijem u Sarajevu

18 Prosinac 2015
Brojne zvanice iz političkog, kulturnog, diplomatskog i akademskog života u Bosni i Hercegovini okupili su se večeras na tradicionalnom božićnom prijemu kojeg je organizirao predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović.
 

Pozdravivši okupljene uime svih nositelja izvršne, zakonodavne i političke vlasti hrvatskoga naroda u BiH, Čović je kazao da bi njegova radost uoči Božića bila mnogo veća kada bi se na isti način jedan od najvećih kršćanskih blagdana mogao slaviti diljem BiH i svijeta.

- Nažalost znamo da nije tako. Sve je više onih, koji su u potrebi, onih koji sa osobitom brigom dočekuju novi dan pun neizvjesnosti. Sve je više djece čiji roditelji ne vide njihovu budućnost. Ratna područja se kontinuirano šire, a sigurnosne prijetnje brišu granice - mišljenja je Čović.

Poželio je zato da vjera potakne razum i srca svih onih koji mogu promijeniti svijet, kako bi božićni blagdani bili blagdani ljubavi, radosti i porodične topline.

Iako je stava da se s ovog mjesta ne može mijenjati svijet, naglasio je da večeras okupljeni u dvorani Parlamentarne skupštine BiH mogu raditi kako bi promijenili BiH i uredili je kao zemlju po mjeri čovjeka, ljudskog dostojanstva i pune ustavne jednakopravnosti.

Podvukao je da vanjska politika BiH daje rezultate jer se na izravan način gradi modeno društvo koje se nalazi na prekretnici, ponovivši da bi BiH u siječnju trebala predati zahtjev za članstvo u Europskoj uniji, a u junu otvoriti akcijski plan za članstvo u NATO savezu.

- Mnogo toga još moramo načiniti kako bismo izmjenama izbornog zakona i racionalnim ustrojem BiH eliminirali potrebu za nezadovoljstvom bilo kojeg konstitutivnog naroda ili građanina ove zemlje - zaključio je Čović.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović na kraju je poželio da Božić i rođenje Isusa motivira i da snage da se svi ljudi zajedno raduju, gradeći mir, blagostanje, radost i ljubav među ljudima.

Prijemu su prisustvovali članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić, ministri u Vijeću ministara među njima Marina Pendeš, Josip Grubeša, Igor Crnadak, Semiha Borovac i Vjekoslav Bevanda te brojni pripadnici diplomatskog kora. /fena.co.ba/

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa