.

KISELJAK: Krvavi kraj masovne potjere za serijskim obojicom Gačićem

12 Veljača 2019

Nakon više od tjedan dana bjesomučne potrage, policija je danas poslijepodne vatrenim oružjem usmrtila Edina Gačića, sumanutog serijskog ubojicu koji od prošlog tjedna sije strah u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Informacija je to koju je neslužbeno doznao sarajevski Dnevni avaz, a očekuje se da će više detalja biti uskoro poznato. Ubojica je neutraliziran u Lepenici nedaleko od Kiseljaka, nadomak Sarajeva.

Kako otkriva izvor blizak istrazi, Gačić je pucao na policajce i tom prilikom je jednog lakše ranio. Kada su ga okružili specijalci on je na njih otvorio rafalnu paljbu koja mu je odmah uzvraćena, piše sarajevski dnevnik.

Informaciju je za portal Klix.ba potvrdio policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović.

Podsjetimo, Gačić je prošlog ponedjeljka u Podorašcu kod Konjica hicima iz vatrenog oružja ubio Sauda Sultanića, vlasnika lokalne trgovine, nakon čega se dao u bijeg. Za njim je pokrenuta opsežna potraga u otežanim uvjetima zbog snijega koji već danima pada u BiH. Građani su se u strahu zaključavali u svoje kuće, a mnogi roditelji nisu puštali djecu u vrtiće i škole. Pogotovo jer je Edin Gačić već otprije poznat policiji kao brutalni nasilnik i ubojica – odslužio je 16-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva vlastite majke.

Samo nekoliko dana nakon ubojstva Sultanića, u lokvi krvi kod naselja Tarčin pronađeno je tijelo Mahira Begića, predanog policajca koji je sudjelovao u potrazi za ubojicom na teškom terenu. Balističari su nedvojbeno utvrdili kako iza Begićevog ubojstva stoji Gačić jer su čahure odgovarale oružju kojim je počinjeno ubojstvo u Konjicu.

Punih osam dana u Bosni i Hercegovini je vladalo stanje nalik izvanrednom. Na terenu je u jednom trenutku bilo više od 1200 pripadnika policije iz svih kantona, a zemljom je vladao strah. Vlada je raspisala i nagradu od 50 tisuća maraka, odnosno oko 200 tisuća kuna, za informaciju koja bi ih dovela do opasnog zločinca. Zasad nije poznato je li njegovo pronalaženje rezultat dojave ili samostalnog rada policije na terenu.

Zanimljivo je da je policija locirala i likvidirala Gačića baš na dan kada je u Sarajevu održana komemoracija za ubijenog policajca Begića. Na tužnom skupu kolege su se zarekle kako će pronaći pomahnitalog ubojicu, inače bivšeg pripadnika zloglasnog ratnog odreda el-Mudžahid.

/poskok.info/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa