.

BIH: Danas sunčano vrijeme, obustavljen promet prema Banja Luci

18 Veljača 2019

Prema Federalnom hidrometeorološkom zavodu jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano. Lokalno po kotlinama u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Drvar -7; Bugojno i Jajce -5; Livno, Sanski Most, Travnik i Zenica -4; Bihać, Bjelašnica i Široki Brijeg -3; Brčko, Grude, Sarajevo i Tuzla -2; Ivan Sedlo -1; Gradačac 4; Mostar i Neum 5°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952hPa, za 8Pa je veći od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Prije podne lokalno po kotlinama u Bosni će biti biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C.

BIHAMK: Stanje na prometnicama

Zbog radova na sanaciji odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) pomet je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac, preko Čađavice.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na 50 do 100 metara. Izdvajamo dionice: Foča-Goražde, Zenica-Lašva, Žepče- Maglaj, Srbljani-Bosanska Krupa, Velika Kladuša-Cazin, na širem području Kantona Sarajevo, kao i u središnjim krajevima naše zemlje.

Zbog niskih jutarnjih temperatura moguće je formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana prometa za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Banja Luka-Crna rijeka

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa