.

Konstituirajuća sjednica Doma naroda PSBiH, Izetbegović, Čović i Špirić kandidati za Kolegij

28 Veljača 2019

Konstituirajuća sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zakazana je za danas, kada će novoizabrani delegati položiti svečanu zakletvu.

Dnevnim redom predviđeno je osnivanje klubova naroda kao i izbor predsjedavajućeg i dopredsjedavajućih Doma naroda PSBiH, piše Fena.

Iz Republike Srpske u Dom naroda imenovani su: Dušanka Majkić, Nikola Špirić, Lazar Prodanović i Sredoje Nović iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Mladen Bosić iz Srpske demokratske stranke (SDS).

Članovi državnog Doma naroda iz Federacije BiH iz reda bošnjačkog naroda izabrani su: Bakir Izetbegović, Asim Sarajlić i Amir Fazlić iz Stranke demokratske akcije (SDA), Fahrudin Radončić iz Saveza za bolju budućnost (SBB) i Denis Bećirović iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Prema potvrđenim rezultatima iz Federacije BiH u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda hrvatskog naroda izabrani su: Dragan Čović, Marina Pendeš, Lidija Bradara i Bariša Čolak iz Hrvatske demokratska zajednice (HDZBiH) te Zlatko Miletić iz Demokratske fronte (DF).

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa