.

Međunarodni dan svjestnosti o opasnosti od mina i pomoći u protivminskoj akciji

04 Travanj 2019

Ministarstvo civilnih poslova u BiH, u suradnji s Komisijom za deminiranje u BiH i Centrom za uklanjanje mina u BiH, a uz podršku Ambasade Švicarske u BiH i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija BiH, organiziraju danas u Sarajevu obilježavanje Međunarodnog dana svjestnosti o opasnostima od mina i pomoći u protivminskoj akciji.

Događaj će pratiti izložba “Moj život s minama” koja prikazuje portrete predstavnika vlasti za protivminsku akciju, deminera, žrtve mina i drugih ljude uključenih u rješavanje ovog problema u Bosni i Hercegovini.

Nazoćne će imati priliku da se informišu o tekućim projektima u protivminskom djelovanju, uključujući projekte i inicijative koji se realizuju uz financijsku podršku Europske unije, i budućim koracima vezanim za implementaciju nedavno usvojene Strategije protivminskog djelovanja BiH za razdoblje 2018-2025.

Medijima će se obratiti ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, ambasadorica Švicarske Andrea Rauber Saxer, rezidentna koordinatorica Ujedinjenih nacija u BiH Sezin Sinanoglu i glavnokomandujući EUFOR-a General Major Martin Dorfer, najavljeno je iz Centra za uklanjanje mina u BiH.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa