.

Na Uskršnji prijam kod kardinala nisu došli vodeći hrvatski i srpski političari

23 Travanj 2019

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić organizirao je jučer svečani prijam povodom Uskrsa, jednog od najvažnijih kršćanskih blagdana u godini.

U prvom redu majorizatori Hrvata-katolika i njihovi pomagači

Sudeći po izvještajima sarajevskih medija na prijam su, od političara, došli uglavnom politički predstavnici Bošnjaka, preciznije političari iz dviju bošnjačkih stranaka SDA i DF-a; bošnjački članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić (DF) i Šefik Džaferović (SDA), federalni premijer Fadil Novalić (SDA) i delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Zlatko Miletić /DF).

Kako javlja N1, na tradicionalnom prijemu nisu prisutni lider HDZ-a BiH Dragan Čović, te vodeći dužnosnici HDZ BiH i HNS BiH , kao ni predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik , niti predstavnici Srpske pravoslavne crkve.

Nakon što je Željko Komšić bošnjačkim glasovima izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, kardinal Puljić izjavio je kako se Hrvatima oduzimaju njihova prava te da se to predstavlja zakonitim, baš kao što je i Hitler na zakonit način stigao na vlast, podsjeća Hrvatski Medijski Servis.

Komšić je na to poručio kardinalu da “kad već spominje Hitlera da posjeti Jasenovac kako bi napravio otklon od ustašluka”.

Nekoliko mjeseci kasnije Željko Komšić-čovjek koji je simbol i sredstvo gaženja ustavnih prava Hrvata u BiH, na čijim se stranačkim skupovima promoviralo nabijanje na kolac hrvatskih predstavnika, koji u svom uredu besramno drži sliku Josipa Broza Tita-simbola totalitarnom jugoslovenskog komunističkog režima i po ocjeni njemačkog Bilda jednog od 10 najvećih masovnih zločinaca u povjesti, došao je s dvojicom svojih stranačkih dužnosnika Jukićem i Miletićem i “logističarima” iz SDA na Uskršnji prijam kod kardinala Puljića.

“Treba ovu zemlju voljeti. Treba je izgrađivati zajedno. To vam poručujem kao sin ove zemlje”, kazao je kardinal Puljić obraćajući se prisutnima.

Od članova hrvatskih stranaka nazočili čelnici HSP-a BiH, od članova HDZ BIH nazočili samo načelnik Kiseljaka Mladen Mišurić-Ramljak i Ivo Miro Jović

     

Među ostalim poznatim osobama iz javnog života na prijamu su bili apostolski nuncij u BiH Luigi Pezzuto, predsjednik Židovske zajednice u BiH Jakub Finci, bivši hrvatski član Predsjedništva Ivo Miro Jović u društvu načelnika Kiseljaka Mladena Mišurića Ramljaka, čelnici HSP BiH- stranke koja je sudjelovala u majorizaciji Hrvata- Zvonko Jurišić i Nikola Raguž, te otac i sin Marinko i Mario Pejić, podupiratelji bošnjačkog unitarizma i hegemonizma. Prema riječima kardinala Puljića predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik na uskršnji prijam poslao je “svog delegata”. /HMS/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa