.

U BiH danas kiša, pogledajte stanje na prometnicama

23 Travanj 2019

Prema izvješću Federalnog hidrometeorološkog zavoda jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrirana i slaba kiša.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva, Ivan Sedlo 8, Sokolac 9, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Srebrenica 11, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Bugojno, Doboj, Livno, Mostar, Zenica i Zvornik 12, Brčko, Drvar, Jajce, Sarajevo i Široki Brijeg 13, Trebinje 14, Grude 15, Stolac 17, Neum 18 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Srajevu iznosio 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana, lokalno sa slabom kišom. Nove padavine se očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Intenzivnije kiša, uglavnom u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stupnja.

BIHAMK: Stanje na cestama

Na većini puteva u BiH jutros se prometuje po mokrom ili vlažnom kolovozu, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25 Novembar i Grab, na dionici autoputa A-1 Lepenica - Tarčin, za promet su zatvorene desne tunelske cijevi. Za vrijeme izvođenja radova promet je preusmjeren na lijevu kolovoznu traku u dvosmjerni režim prometovanja.

U tijeku su radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca prometuje usporeno, jednom trakom. Molimo sve sudionike u prometu da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je promet. Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-5 ulaz u Ključ, M-18 Kladanj-Podpaklenik, M-4 Teslić-Karuše i na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa