.

Registracija birača za izbor zastupnika Europskog parlamenta do 15. svibnja

09 Svibanj 2019

Do srijede, 15. svibnja 2019. birači mogu podnijeti zahtjev za privremeni upis, aktivnu registraciju, prethodnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta.

Obzirom da je krenuo proces registracije birača iz BiH za izbor zastupnika u Europski parlament dostavljamo informacije važne za ovaj postupak.

Na izborima za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske, biračima je omogućeno glasovanje izvan mjesta prebivališta. Zahtjevi za privremeni upis, aktivnu registraciju, prethodnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, mogu se podnijeti zaključno do srijede 15. svibnja 2019. Zahtjevi se mogu predati neposredno u pisanom obliku, poslati poštom ili na e-mail adresu ureda. Nadležni uredi u Republici Hrvatskoj će na dan 15. svibnja 2019. zaprimati zahtjeve do 16,00 sati.

Zahtjevi za registraciju podnose se najbližem DKP-u RH u BiH, odnosno jednom od Generalnom konzulatu u BiH. Zahtjevi se podnose osobno, putem pošte, telefaksa ili e-pošte.

U svim slučajevima podnositelji Zahtjeva moraju vlastoručno potpisati svoj zahtjev za registraciju, te uz zahtjev priložiti presliku valjanog osobnog identifikacijskog dokumenta (osobna ili putovnica).

Hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u RH, a koji su podnijeli zahtjev za e-osobnu (hrvatska osobna s BiH prebivalištem), ne moraju se aktivno registrirati već će, po službenoj dužnosti, biti aktivno registrirani prema adresi prebivališta iz e-osobne.

ZAHTJEV ZA AKTIVNU REGISTRACIJU: https://bit.ly/2VLUB4J

Objava biračima za izbore za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske 

Više informacija na: https://bit.ly/2HazhfR

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa