.

Čović: Nije dobro birati u ime jednog naroda, posljedice su i sada vidljive

29 Listopad 2019

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u utorak kako će učiniti sve da, po mogućnosti već ovoga tjedna, budu napravljeni neki iskoraci po pitanju dogovora o vlasti na razini BiH.

- A onda i da riješimo i otklonimo sve one dileme koje su proizvele, rekao bih, nerazumijevanje ili nepovjerenje u zadnju godinu-dvije - kazao je Čović u Kiseljaku, odgovarajući na pitanje novinara.

Naglasio je kako se pokazalo da nije dobro birati u ime jednog naroda te da su posljedice toga vidljive.

- Više od godinu od izbora nismo u stanju poslati jedan glas u ime BiH i uvijek nedostaje jedan hrvatski glas, a osobito kad se govori o institucijama BiH, odnosno Predsjedništvu BiH - dodao je Čović.

Ocijenio je kako je potrebno učinit sve i da BiH "uhvati korak, koji je potpuno izgubila, kada je u pitanju europski put".

 - Nadam se da će, upravo u vrijeme predsjedavanja Hrvatske Europskom unijom (EU), u prvih šest mjeseci iduće godine, kad ponovno bude otvoreno pitanje o Sjevernoj Makedoniji i Albaniji, to biti šansa i za BiH. Do tada, mi moramo uraditi puno stvari i to u ovoj godini kako bi nas netko ozbiljno razumio, a osobito novo vodstvo Unije - ustvrdio je Čović, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa