.

Vrijeme u BiH oblačno s kišom, vožnju prilagoditi trenutnim uvjetima

31 Listopad 2019

Kako javlja Federalni hidrometeorološki Jutros je u našoj zemlje oblačno vrijeme. Lokalno je zabilježena slaba rosulja.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Ivan Sedlo, Sokolac 3; Bjelašnica, Livno 4; Drvar, Gradačac, Tuzla 5; Banja Luka, Bijeljina, Bugojno, Travnik, Doboj, Jajce, Sanski Most, Sarajevo, Zenica, Zvornik 6; Bihać, Brčko, Prijedor 7; Grude 8; Široki Brijeg 9; Stolac 12; Mostar, Trebinje 13; Neum 15;

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Povremeno i ponegdje je moguća slaba kiša ili rosulja. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu od 14 do 20 °C. 

BIHAMK: Stanje na cestama

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u višim predjelima. Kolovoz je mjestimično vlažan ili mokar, a povećana je i opasnost od odrona. Savjetujemo oprezniju i sporiju vožnju, te izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za promet, a vozila prometuju preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima promet se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralne puteve: M-18 Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković, M-5 Lanište-Ključ i M-18 Sarajevo-Trnovo.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa