.

Danas oblačno, u visinama snijeg, promet prilagoditi uvjetima na cesti

26 Prosinac 2019

Kako javlja Federalni hidrometeorološki zavod jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -8; Ivan Sedlo 0; Bihać, Drvar, Sanski Most 2; Bugojno, Sarajevo, Travnik 3; Livno, Zenica, 4; Gradačac, Široki Brijeg, Tuzla 5; Stolac 6; Grude 8; Neum 9; Mostar 10;

Danas će u Bosni prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana povremeno slabe kiše može biti u središnjim i područjima Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Porast naoblake u večernjim satima. Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 2 do 8, na jugu od 7 do 12 °C.

BIHAMK: Stanje u prometu

Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima snijega na kolovozu, a izdvajamo puteve Glamoč-Mlinište i Livno-Šuica-Kupres. U ostalim krajevima BiH prometuje se po suhom i mjestimično mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tijekom dana od 05 do 21 sat prometuje se dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Usporeno, zbog aktuelnih radova, prometuje se na magistralnim putevima: Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Jajce-Crna Rijeka (Zdaljevac) i Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac).

Zbog radova na ispitivanju mosta preko rijeke Spreče na regionalnom putu Živinice-Dubrave danas od 10 do 13 sati promet će biti obustavljen. U pomenutom terminu vozila će prometovati starom dionicom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa