.

Protest opozicije i kontramiting veterana uz podršku Dodika u Banjoj Luci

26 Prosinac 2019

U Banjoj Luci će danas biti održana dva protestna skupa. Jedan organizira opozicija u RS s poslanicima PDP-a Draškom Stanivukovićem i Jelenom Trivić, te Nebojšom Vukanovićem iz SDS-a na čelu. Oni su protestni skup najavili zbog incidenata u Narodnoj skupštini RS u ponedjeljak.

Drugi protest organizira Udruženje veterana odbrambeno-otadžbinskog rata u RS kao svojevrsni kontramiting s kojeg će uputiti poruke, kako su najavili, podrške institucijama u manjem bh. entitetu.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će se odazvati pozivu Udruženja veterana odbrambeno-otadžbinskog rata i prisustvovati javnom skupu na parkingu kod Parka Mladena Stojanovića u Banjoj Luci.

- Vjerujem da su u Narodnoj skupštini RS vidjeli da ponašanje koje neki pokušavaju da predstave kao odraz nekog modernog vremena i modernizma ugrožava dignitet institucija i na taj način ruši dignitet same RS - izjavio je Dodik novinarima u Doboju.

S druge strane, osim protesta, Draško Stanivuković najavio je da će danas podnijeti krivičnu prijavu protiv Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS.

Policijska uprava Banja Luka, priopćila je da su joj podnesena dva zahtjeva za održavanje javnog skupa za danas sa početkom u 18 sati u parku "Mladen Stojanović".

Kako je priopćeno, ''jedan zahtjev upućen je od narodnih poslanika Narodne skupštine Republike Srpske Draška Stanivukovića, Jelene Trivić i Nebojše Vukanovića, a drugi zahtjev uputilo je Udruženje ''Čast otadžbine'' Beograd''.

Policijska uprava Banja Luka navela je da će policijski službenici osiguravati oba javna skupa u skladu sa svojim ovlaštenjima.

- Pozivaju se građani da svoje stavove izražavaju mirno i dostojanstveno, u skladu s propisima Republike Srpske, te da se uzdrže od narušavanja javnog reda i mira i drugih oblika nedoličnog ponašanja - navedeno je u priopćenju policije u Banjoj Luci. /avaz.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa