.

Zatvorene granice sa Srbijom i Hrvatskom

19 Ožujak 2020

Koordinaciono tijelo Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje zaprimilo je informaciju o zatvaranju graničnih prijelaza prema Republici Srbiji za prelazak svih osoba.

Naime, prema informacijama Granične policije Bosne i Hercegovine prikupljenim sa terena, državna granica sa Republikom Srbijom, od 14 sati, zatvorena je za sve osobe, uključujući i državljane Republike Srbije.

Prelazak će biti dozvoljen samo za teretna vozila.

Bosanskohercegovači auto-moto klub (BIHAMK) priopćio je da su ih kontaktirali iz Granične policije BiH o tome da je i Hrvatska zatvorila sve granične prijelaze prema BiH.

Putnici poštuju pravila prelaska granica kao što je slučaj Srbije i Crne Gore nakon što su zatvorili granične prijelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje je dozvoljen samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Pojačan je ulazak teretnih vozila u našu zemlju na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod.

Apelira se na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa. Ukoliko putujete budite maksimalno oprezni i držite odstojanje između vozila.

 

 

 

 

 

 

izvor

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa