.

Zaiskrilo između Dodika i Komšića: "Prevarom Hrvata postao si član Predsjedništva"

15 Travanj 2020

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je nedavno kako bh. vlasti trebaju pomoći entitetu Republika Srpska koji je u lošem položaju nakon pandemije korona virusa.

Ta izjava nije najbolje sjela Miloradu Dodiku iz čijeg ureda mu je poručeno da je on posljednji koji treba govoriti o Republici Srpskoj jer je to neiskreno, ali da to ne čudi s obzirom na to da je Komšić prevarom Hrvata postao član Predsjedništva, piše Direktno.hr.

"Željko Komšić je posljednja osoba koja treba uopće pričati da 'pomaže' Republici Srpskoj. Neka prestane obmanjivati javnost, mada je to teško, jer je poznat po tome, s obzirom na to da je i funkciju koju obavlja zasnovao na laži i prevari naroda kojem pripada", poručili su iz Dodikovog ureda u povodu Komšićeve izjave u vezi s raspodjelom sredstava Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da "Republici Srpskoj treba pomoći jer je to dio BiH".

Komšić je, podsjetimo, 2018. na izborima ponovno ušao u Predsjedništvo BiH kao predstavnik iz redova hrvatskog naroda zahvaljujući glasovima Bošnjaka koji su ga dominantno birali na tu funkciju. Dodik je često govorio, češće i od nekih lidera hrvatskih stranaka, o tomu kako je Komšić došao u Predsjedništvo.

Iz Komšićevog ureda odgovorili su Dodiku kako je riječ o nervoznoj reakciji.

"Iznenađujuće nervozna i neučtiva reakcija iz ureda člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda. Vjerujemo da ona ne održava stav običnih ljudi u manjem bh. entitetu koji svakako bolje od svih znaju u kakvom se lošem položaju nalazi ekonomija tog entiteta", istaknuo je Komšić u odgovoru Dodiku. 

Inače, nedavno je u BiH dogovoreno zaduživanje kod MMF-a u iznosu od 320 milijuna eura. Republici Srpskoj bi trebalo pripasti 38 posto, Federaciji 62, a oba entiteta bi se trebala odreći po pola posto iznosa te isti udijeliti Distriktu Brčko.

Kad je u pitanju Federacija, pola iznosa će se rasporediti između deset županija koliko ih ima taj entitet.

 

dnevnik.ba

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa