.

BiH: Danas oblačno s kišom, pogledajte stanje na cestama

21 Travanj 2020

Na osnovu informacija Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima slaba kiša se očekuje u središnjim i istočnim područjima i u Hercegovini. Tijekom dana, padavine se očekuju u većem djelu zemlje. Vjetar u Bosni umjeren do pojačan sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13, a najviša dnevna od 8 do 13, na jugu do 16 stupnjeva.

BIHAMK: Stanje na cestama

Nakon uklanjanja radne mašine normaliziran je promet kroz tunel Vranduk na magistralnom putu Zenica-Nemila.

Zbog kiše koja je padala tijekom noći ili još uvijek pada, prometuje se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona. Promet vozila je slabiji, a vozače molimo da putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa. Potpuna zabrana kretanja na području BiH na snazi je od 20 sati do 05 sati.

Na području Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona zabranjeno je kretanje svim građanima izvan njihovog mjesta prebivališta.

Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog servisiranja tunela Gaj i Igman, danas od 08 sati do sutra (22.04.) do 20 sati, promet će se preusmjeravati dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom. Postavljena je privremena prometna signalizacija, a apeliramo na vozače da na ovoj dionici voze znatno smanjenom brzinom.

Na magistralnim putevima Srbljani-Bosanska Krupa (kanjon Une) i Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica) u tijeku su sanacijski radovi, zbog čega se na mjestu radova prometuje  usporeno, jednom trakom.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) obustavljen je promet i preusmjeren na alternativne pravce.

Na GP Bosanska Gradiška pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz BiH.

Ostale napomene

BIHAMK također napominje da ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdanu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Privremeno su zatvoreni svi granični prelazi za pogranični promet između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa