.

Lovrinović pozvao SDA da odluče jesu li većina ili nisu: Ovo je prevršilo svaku mjeru

19 Svibanj 2020

Nikola Lovrinović, zastupnik HDZ-a BiH u Parlamentu BiH, na današnjoj je sjednici kritizirao poteze koalicijskih partnera iz SDA te je pozvao na raspuštanje parlametarne većine.

''Ne mogu više ne govoriti i neću iznositi stav HDZ-a nego svoj osobni o tome'', rekao je Lovrinović govoreći o sve češćim neslaganjima među strankama koje čine većinu, prije svega o odnosima sa SDA.

''Moram skrenuti pozornost kolegama iz SDA. Krajnje je vrijeme, a to sam govorio, da kažu jesu li oni parlamentarna većina ili nisu. Ako jesu, onda ne treba davati Vijeću ministara nikakve alate, barem od njih, od nas, nego ih treba poduprijeti da rade, da se dođe do nečega. Mi iz HDZ-a, a ne govorim u ime HDZ-a, imamo jedno iskustvo s kolegama iz SDA koje traje desetljećima. Dakle mi smo prvo devedesetih godina čekali da vidimo hoće li oni Jugoslaviju ili hoće samostalnu državu. Pa smo čekali da kažu je li rat njihov ili nije, pa smo vezali zastave, pa smo došli u nekakve probleme, pa smo došli potpisati Washingtonski sporazum, pa smo potpisali Daytonski sporazum, pa su rekle kolege da prihvaćaju Bosnu i Hercegovinu kao zemlju konstitutivnih naroda, pa svaki dan govore da su za građansku državu ili unitarnu Bosnu i Hercegovinu, pa sudjeluju u inicijativi koje predlaže oporba pa mi se čini da te inicijative oni kreiraju'', ispričao je Lovrinović, prenosi N1.

Potom je pozvao SDA da odluči o svojim daljnjim koracima u Zastupničkom domu poručivši kako je ''ovo prešlo svaku mjeru''.

''Tako da bih volio danas na ovom pitanju, ili na nekom sutra pitanju, da konačno kažu kako više neće s ovom parlamentarnom većinom, da više neće s HDZ-om nego s nekim s kim mogu raditi. Sve učine da naprave parlamentarnu većinu i onda u prošlom i u ovom mandatu bave se potporama različitih inicijativa, uvjeravajući kako je to dobro za Bosnu i Hercegovinu, da mi ne valjamo - da oni valjaju. Kolege drage, dajte se odlučite, ako se ne možemo dogovoriti, ne moramo ni iznositi pred ovaj Parlament. Bolje da pet nekakvih rješenja uradimo i da to funkcionira, nego da se ovako pred javnošću naduravamo tko je za BiH, a tko nije. Meni se, kolege, čini da sve činite da u ovoj državi stvorite anarhiju. Svi oni koji su s vama tikve sadili, su samo poslužili jednokratno. Meni je ovoga dosta, meni ovo ne treba. Ne želim vas vrijeđati, želim da budete najodgovornija stranka. Ako nećete gospodo, idemo raspustiti ovu većinu i nemojmo se više lagati'', rekao je Lovrinović.

''Ne zna se ni tko pije ni tko plaća. Ovo je prevršilo svaku mjeru, pozivam vas da budemo parlamentarna većina'', poručio je Lovrinović.

 

 

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa