.

Klub Hrvata u Domu naroda: Izjava Željka Komšića izravno je usmjerena na rušenje današnje BiH

17 Lipanj 2020

Priopćenje Kluba izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH prenosimo u cijelosti:

Izjava Željka Komšića o ukidanju Doma naroda Parlamenta Federacije BiH  izravno je usmjerena na rušenje međunarodnih ugovora na kojima je uspostavljena današnja BiH

Mi, izaslanici Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz reda HDZ BiH najoštrije osuđujemo „antidaytonske“ izjave Željka Komšića i napad na ustavni poredak Federacije BiH i Bosne i Hercegovine.
Komšić je komentirajući izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o mogućem smanjenju ovlasti Vijeća naroda Republike Srpske, izjavio kako nema smanjenja ovlasti Vijeća naroda Republike Srpske bez ukidanja Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Osoba Željko Komšić ovakvom izjavom ruši temelje međunarodnih sporazuma, Washintonskog, a potom i Daytonskog mirovnog ugovora kojima je uspostavljena sadašnja ustavna struktura Bosne i Hercegovine, te uspostavljen Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine kao najviše zakonodavno tijelo u Federaciji Bosne i Hercegovine čija je ustavna nadležnost i zaštita vitalnih interesa konstitutivnih naroda.
Znamo zašto Željku Komšiću smetaju Dom naroda i njegove ovlasti, ali ga podsjećamo da je Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine ustavna kategorija uspostavljena međunarodnim sporazumima i svaki takav atak je ustvari udar na validnost tih međunarodnih ugovora.

Očekujemo reakciju međunarodnih predstavnika u našoj zemlji, prije svih visokog predstavnika Valentina Inzka jer Komšićeve izjave su bez sumnje „antidaytonske“ i antiustavne.


IZASLANICI HDZ BIH U KLUBU IZASLANIKA HRVATSKOG NARODA
DOMA NARODA PARLAMENTA FBIH

1. Zdenka Džambas
2. Ilija Nakić
3. Marko Saraf
4. Ilija Ilić
5. Marija Iličić
6. Damir Jurišić
7. Tomislav Mandić
8. Tomisav Martinović
9. Damir Džeba
10. Iva Raguž
11. Ivo Tadić
12. Stipan Šarac
13. Ivan Ivić

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa