.

BiH: Tijekom dana sunčano, pogledajte stanje u prometu

18 Listopad 2020

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Sokolac -3, Livno 1, Bugojno 2, Ivan Sedlo, Široki Brijeg i Srebrenica 3, Grude, Sarajevo i Tuzla 4, Bijeljina i Sanski Most 5, Bihać 6, Doboj, Gradačac i Zvornik 7, Banja Luka, Mostar i Prijedor 8, Trebinje 10, Neum 11 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama Bosne može biti magle i niskih oblaka. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 12 do 17, na jugu do 21 stupanj.

BIHAMK: Stanje u prometu

Zbog niskih jutarnjih temperatura, kao i zbog mokrog ili vlažnog kolovoza, upozoravamo vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu.

Zbog radova na dionici autoputa A-1 smjer Tarčin-Lepenica zatvoreni su tuneli Vis, 25. novembar i Grab. Za vrijeme radova vozila prometuju suprotnim tunelskim cijevima, u dvosmjernom režimu prometa.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu budućeg autoputa, obustavlja se promet u noćnim satima (od 00:30 do 05 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila preko 7,5 tona koriste alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacijski radovi i gdje se prometuje usporeno: Travnik-Vitez (Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice, Šićki Brod-Orašje, Maglaj-Doboj, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo i Šešlije-Modriča.

Na graničnom prelazu Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa