.

BIH: Danas oblačno s kišom, pogledajte stanje u prometu

06 Listopad 2021

Jutros je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Ivan-sedlo i Sokolac 11, Srebrenica 12, Bihać, Bugojno, Drvar, Travnik i Gradačac 13, Bijeljina, Jajce, Sarajevo, Trebinje i Zenica 14, Livno, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 15, Banja Luka, Doboj i Grude 16, Mostar 17, Neum 20 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Prije podne padavine se očekuju u zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima, a do kraja dana padavine i u ostatku zemlje. Intentivnije padavine u večernjim satima, u Krajini, jugozapadnoj Bosni i u Hercegovini. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera, a na momente i pojačan. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stupnja.

BIHAMK: Stanje u prometu

Zbog prometne nezgode koja se dogodila u naselju Sutina (M-17, na ulazu u Mostar iz smjera Jablanice) prometuje se usporeno-jednom trakom.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se prometuje po mokrom i klizavom kolovozu. Upozoravamo na odrone kamenja i zemlje na kolovoz i savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima na putu.

Zbog održavanja biciklističke trke, danas će u vremenu od 12:45 do 16:30 sati doći do obustave prometa na magistralnom putu Pale-Podgrab (dionica Koran-Stambolčići).

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (od 23 do 04:30 sati) promet se obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), promet se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putevima: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Žepče-Topčić Polje (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), kao i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa