.

Sattler: Ujedinjeni u različitosti vodilja i temeljna vrijednost EU i Bosne i Hercegovine

16 Prosinac 2022

Šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH, veleposlanik Johanna Sattlera poručio je građanima Bosne i Hercegovine da dijeli s njima sreću što je Bosna i Hercegovina dobila kandidatski status za članstvo u EU.

Naveo je da je ujedinjeni u različitosti vodilja i temeljna vrijednost EU i da Bosna i Hercegovina i EU počivaju na istim temeljima - princip “ujedinjeni u različitosti” je naša zajednička vrijednost, snaga i bogatstvo. 

- Ova zemlja obiluje energijom i talentom. Bilo gdje da krenete u ovoj zemlji, naići ćete na kulturno naslijeđe i prirodne ljepote, uspjehe u oblasti umjetnosti i sporta, inovacije i tradicije - i najvažnije nepokolebljivi duh - izjavio je Sattler.

Dodao je da je kandidatski status znak da EU vjeruje u ovu zemlju i da dijeli naše nade za bolju budućnost - snažnija zaštita ljudskih prava, više povjerenja, djelotvorna borba protiv korupcije, funkcionalne javne institucije, jača ekonomija, bolja zdravstvena zaštita i obrazovanje.

Sattler je istakao da je to ohrabrenje za sve građane i građanke koji znaju da je put ka EU - put ka boljoj Bosni i Hercegovini, ali je i poruka političkim liderima da okrenu novu stranicu i provedu potrebne reforme koje će donijeti dobro građanima i građankama, a BiH približiti EU.

- Znamo da je puno izazova pred nama, ali novi politički zamah je tu. Iskoristimo ga. Vjerujemo u ovu zemlju. Zemlju koja je oduvijek u srcu Europe - naglasio je Sattler, priopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa