.

Izaslanstvo Općine Kreševo boravilo je u trodnevnoj radnoj posjeti Beču i Frankfurtu

09 Veljača 2016

Izaslanstvo Općine Kreševo boravilo je u trodnevnoj radnoj posjeti Beču i Frankfurtu.

 


Uz općinskog načelnika Radoja Vidovića, u izaslanstvu su bili još i njegovi suradnici Marijana Bešlić, Bojana Trogrlić i Davor Kožul. Tijekom posjeta Beču izaslanstvo se susrelo s veleposlanikom BiH u Beču Tomislavom Lekom. Potom je organiziran susret s predstavnicima Udruge hrvatskih poduzetnika u Beču, koje su predstavljali Anto Sluganović, Goran Tomašević i Niko Ilić.

- Cilj posjeta je predstavljanje gospodarsko-turističkih potencijala općine Kreševo našim iseljenicima u Beču i Frankurtu te također i potencijalnim njemačkim investitorima. Smatramo da se kao jedna mala općina moramo predstaviti kako bi se za nas čulo izvan granica naše zemlje. Držim također da imamo potencijal i da možemo biti vrlo zanimljivi i turistima koji će doći u Kreševo, a s druge strane i potencijalnim investitorima - kazao je Vidović nakon primanja u Generalnom konzulatu BiH u Frankfurtu, gdje su izaslanstvo primili generalni konzul Dževad Šaldić i konzul Dragan Bagarić.

Pri predstavljanju svoje općine, Vidović je kazao kako se Kreševo nalazi dvadesetak kilometara od Sarajeva te da se nakon izgradnje autoceste od središta Sarajeva do Kreševa stiže za dvadesetak minuta.

- Ono što može biti zanimljivo investitorima jest to što su su kod nas komunalne naknade za građevinske i urbanističke dozvole po tri puta jefnije nego u susjednim općinama. Također mislim da je naša poduzetnička zona zanimljiva za ulaganje, jer ima riješenu infrastruturu. Cijena za njih također nije skupa. Naša je prednost brza administracija tako da pozivam investitore da prepoznaju općinu Krešavo kao mjesto povoljno za ulaganje, da nas prije svega posjete, a ako nađu svoje interese, da i ulažu u općinu Kreševo - kazao je Vidović, zahvaljujući se Šaldiću i Bagariću na pomoći oko posjeta Frankfurtu.

Tijekom posjeta Frankfurtu, izaslanstvo se susrelo i sa iseljenicima i gospodarstvenicima podrijetlom s područja općine Kreševo i drugih područja BiH i Hrvatske, a koji žive u Rajnsko-majnskom području. Prije tog sastanka primljeni su u Gospodarskoj komori savezne države Hessen. /o.t./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa