.

Obilježena 23. godišnjica utemeljenja brigade "Nikola Šubić Zrinski"

18 Prosinac 2015

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na središnjem spomen obilježju, Svetom misom u crkvi sv. Ante Padovanskog i Svečanom akademijom u kinu Theatre, danas je u Busovači svečano obilježena 23. obljetnica osnutka brigade “Nikola Šubić Zrinski” i 21. godišnjica osnutka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a HB Busovača.

 


Svetu misu za pale branitelje i civilne žrtve rata predvodio je fra Dominko Batinić, župnik župe Busovača. Župnik Batinić u propovijedi je istaknuo da se danas sjećamo svih onih koji su svoj život stavili na oltar domovine te je napomenuo da je današnji dan zahvala svima njima na onome što su učinili za našu budućnost i budućnost naše države.


Nakon misnog slavlja, u kinu Theatre je upriličena Svečana akademija. Poslije uvodnog govora, otpjevana je himna hrvatskog naroda “Lijepa naša”, a minutom šutnje odana je počast poginulim braniteljima.


Nazočnima su se obratili predsjednica OO HDZ BiH Busovača i predsjedateljica OV Busovača Mirjana Plavčić, član OO HDZ BiH Busovača i predsjednik UDVDR HVO HB Busovača Dragan Laštro i ratni zapovjednik brigade „Nikola Šubić Zrinski“Jure Čavara.
Učenici Srednje škole “Busovača”, Antonela Krišto i Petar Relota, pročitali su tekst o “Ratnom putu” brigade “Nikola Šubić Zrinski” , a nazočni su mogli pogledati i Put brigade u fotografijama. /o.t./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa