.

KISELJAK: Danas i sutra svečanosti povodom obljetnice HVO

04 Travanj 2019

Središnja svečanost 14. obljetnice utemeljenja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH i 27. obljetnice HVO održat će se u vojarni ”Mato Lučić Maturica” u Kiseljaku u petak, 5. travnja 2019. godine s početkom u 8 sati.

Program svečanosti u četvrtak, 4. travnja 2019.:

18:00 sati – sveta misa za poginule branitelje u crkvi svetog Ilije Proroka 19:00 sati – mimohod sa ratnim zastavama (od crkve do spomen obilježja)

19:15 sati – polaganje vijenaca i molitva za umrle ispred središnjeg spomen obilježja poginulim braniteljima u Kiseljaku

19:30 sati – izložba ratnih fotografija, ratnih glasila i multimedijalna prezentacija u srednjoj školi „Ivan Goran Kovačić“ /organizator: općina Kiseljak i braniteljske udruge HVO SBŽ, surađuje: 1.pješačka (gardijska) pukovnija OS BiH /

Program Središnje svečanosti u petak, 5. travnja 2019.:

08:00 sati – budnica Prvog benda Vojnog Orkestra OS BiH kroz grad

09:00 sati – prijam uzvanika

10:00 sati – prijavak, postrojavanje ešalona i središnja svečanost

11:00 sati – domjenak u restoranu „Pacific“ u Kiseljaku /organizator: 1.pješačka (gardijska) pukovnija OS BiH/

Na svečanosti obilježavanja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH i HVO-a, pored najviših predstavnika Ministarstva obrane BiH i OS BiH, pozvani su visoki civilni uzvanici, predstavnici međunarodnih institucija u BiH, predstavnici diplomatskog zbora i drugi ugledni gosti.

U sklopu obilježavanja ovih obljetnica u Sarajevu bit će 4. travnja 2018. godine u 9:30 sati polaganje vijenaca na groblju sv. Josipa, a u 10:,30 sati sveta misa za poginule i umrle pripadnke HVO-a /crkva sv. Ćirila i Metoda/.

U spomen na poginule pripadnike HVO-a, vojna izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH položit će vijence i zapaliti svijeće i na spomen-obilježjima u Mostaru, Tomislavgradu i Orašju.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa