.

VIDEO: Blokiran promet preko Vlašića za Banja Luku

05 Lipanj 2019

Zbog većeg odrona, u prekidu je prometovanje na regionalnom putu R-413 Turbe – Banja Luka preko Skender Vakufa, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Zbog nestabilne vremenske sutuacije i lokalnih padavina, savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično veće količine vode na kolovozu. Do odrona i prekida prometa došlo je u mjestu Zimije (Fojnica).

“Zbog većeg odrona u prekidu je prometovanje na regionalnom putu R-438 Kiseljak-Fojnica, u mjestu Šćitovo”, saopćeno je iz BIHAMK-a

U tijeku su radovi na sanaciji tunela Vranduk II (M-17 Zenica – Nemila) i Ormanica (M-1.8 Srebrenik – Orašje), zbog čega se na mjestima izvođenja radova prometuje jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Prema informacijama sa lica mjesta formirala se ogromna kolona iz pravca Doboja.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga, obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema mostu i od mosta graničnog prijelaza Brčko – Gunja.

Povodom Ramazanskog bajrama na snazi je zabrana prijevoza eksplozivnih materija na području FBiH do sutra do ponoći.

 

 

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa