.

Ministarstvo u suradnji s Unicefom nabavlja dio informatičke opreme za učenike u KSB

04 Travanj 2020

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Kantona Središnje Bosna je putem Unicefa osiguralo 10 000 KM za nabavku opreme informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Ministarstvo se javilo Unicefu s projektom „Unapređenje dostupnosti i kvalitete obrazovanja  za vrijeme COVID-19 pandemije“, a potpora Unicefa namijenjena je nabavci tableta.

- REKLAMA -

„Ovo je jedna od mjera koje smo mi poduzeli. Zahvaljujem Unicefu što je prepoznao i podržao naš projekt, a svakako ćemo i mi kroz ministarstvo osigurati dodatna sredstva. Mi ćemo informatička pomagala nabaviti u najkraćem mogućem periodu, sukladno zakonu o javnim nabavkama. Ovim putem pozivam i jedinice lokalne samouprave, ali i sve ostale koji žele i mogu dati doprinos u potpori procesu nastave na daljinu, prije svega kako bi olakšali učenicima neometano sudjelovanje u učenju na daljinu, što bi svakako olakšalo i njihovim roditeljima“, kazao je ministar Bojan Domić.

Prema informacijama kojima raspolaže ministarstvo u ovom trenutku informatička pomagala potrebna su za više stotina učenika iz Središnje Bosne. Ministarstvo je otvorilo Facebook stranicu „Učenje na daljinu SBK – KSB“ i e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., na koje se mogu javiti svi učenici i roditelji, ali i djelatnici škola koji imaju određene tehničke probleme, među kojima i nedostatak informatičkih pomagala.

 

IZVOR: Vitez.info

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa