.

Zdravka Bušić posjetila Travnik, Vitez i Kiseljak

24 Lipanj 2020

Potpredsjednica HDZ-a i nositeljica liste za XI. izbornu jedinicu na izborima za Sabor Republike Hrvatske Zdravka Bušić, posjetila je danas Travnik, odnosno Novu Bilu gdje se susrela s prim. dr. Velimirom Valjanom, ravnateljem hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikolić”, te nakon toga održala sastanak s dužnosnicima HDZ-a BiH iz Županije Središnja Bosna.

Uz navedene susrete, posjetila je i Hrvatski kulturni centar "Nova Bila", JU “Radio Vitez” te Gradsko kazalište mladih “Vitez”.

Bušić koja je Središnju Bosnu posjetila mnogo puta, te od samoga početka sudjelovala u izgradnji bolnice u Novoj Biloj, kazala je kako se “njena” bolnica vrlo dobro snašla u pandemiji koronavirusa.

“Došla sam vidjeti kako se bolnica nosi s koronavirusom i mogu reći da je to vrlo dobro. Prevladali ste prvu krizu i sigurna sam ako, ne daj Bože, bude drugog vala, da će bolnica biti spremna. Od samoga početka bila sam u odboru za izgradnju, Središnju Bosnu gdje često dođem, smatram drugim domom. Mogu reći, potvrdio je to i ravnatelj bolnice, da sam ja vjerovala da će bolnica biti izgrađena kad nitko drugi nije. Pa tu je bila samo livada”, kazala je Bušić.

Uskoro će, kaže, izbori za Sabor RH, a najvažnija stvar je, dodaje, zadržati Hrvate u svojoj Domovini, Bosni i Hercegovini, a, obećala je, Republika Hrvatska će i dalje pomagati.

“Ne volim tu riječ pomagati, vi pomažete nama, jer smo mi jedno tijelo, jedan narod. BiH je država i hrvatskog naroda, i ja ću se zauzimati za ravnopravnost i konstitutivnost hrvatskog naroda u BiH. Važno je zadržati ljude tu, a zadržavaju ih bolnica, škola, umjetnost. Hrvatska tu mora i hoće dati svoj doprinos”, kazala je Bušić.

Domaćin susreta u Novoj Biloj i Vitezu, predsjednik OO HDZ BiH Travnik i ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa, Bojan Domić, kazao je kako su danas u goste stigli dokazani prijatelji Hrvata iz Središnje Bosne.

“Nama su danas došli dokazani prijatelji koji su ovom prostoru dosta dali i nadam se da ćemo to znati prepoznati”, rekao je Domić.

Kako je kazao general Ilija Nakić, zastupnik HDZ-a u Domu naroda Parlamenta BiH, pomoć Hrvatske je jako važna za opstojnost Hrvata na ovim područjima.

“Niz je velikih projekata RH u BiH. Od domova zdravlja u Kreševu i Kiseljaku, do same bolnice, školskih ustanova, kulturnih i sportskih, stipendija studentima…Hrvatska daje punu potporu na čitavom prostoru BiH, a to je veoma dobro i važno za opstojnost hrvatskog naroda na ovim prostorima”, rekao je Nakić.

Nakon Viteza i Travnika Bušić je nastavila posjet Središnjoj Bosni u Kiseljaku.

 

 

 

 

/drukciji.ba/ /grad-busovaca.ba/

 

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa