.

Vlada KSB usvojila plan i program ravnateljstva za ceste, dodatnih 100 000 KM za prometnicu Travnik - Galica

12 Veljača 2021

Vlada Kantona Središnja Bosna dala je suglasnost Kantonalnom ravnateljstvu za ceste na Prijedlog Godišnjeg plana i programa projektiranja i rekonstrukcije regionalnih puteva na području KSB za 2021. godinu.

Godišnji plan i program izrade projektne dokumentacije i rekonstrukcije regionalnih puteva za 2021. godine, je izrađen na osnovu potreba i stanja regionalne putne mreže, a na intervenciju ministra Bojana Domića Vlada KSB je donijela zaključak kojim zadužuje Kantonalno ravnateljstvo za ceste KSB da iz vlastitih sredstava planiranih za radove koji će se financirati iz kreditnih sredstava osigura iznos od 100 000 KM za sanaciju regionalnog puta R 413 a, Galica – Travnik.

„Predloženi plan je bio prilično kvalitetan, ali smo s ovom dopunom načinili potpunijim i još boljim. Prometnica prema Galici je od iznimnog značaja za sve nas, jer sve više naših žitelja posjećuju ovu lokaciju. Mi smo i u ranijem periodu ulagali određena manja sredstva, ali ovo će biti prvo značajnije ulaganje. Raduje me da su kolege ministri prepoznali moju intenciju da damo dodatni doprinos oživljavanju ovom iznimnom turističkom biseru naše županije. Uz ovih 100 000 KM odvojit ćemo i dodatnih 16 000 KM za izradu projektne dokumentacije ove prometnice u duljini od 4 kilometra. Naravno, i u narednom periodu ćemo nastaviti ulagati kako u ovu prometnicu, tako i u područje same Galice“, kazao je Domić.

Ukupno za realizaciju Godišnjeg plana i programa projektiranja, sanacije, rekonstrukcije i izgradnje regionalnih puteva na području KSB u 2021. godine je na raspolaganju iznos od iznos od 5.572.981 KM.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa