.

MUP KSB: Na području općine Travnik pronađena droga prilikom provjere vozila

23 Ožujak 2024

Dana 20.03.2024.godine oko 23,00 sati u mjestu Zukići, općina Travnik policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Audi A-4, kojim je upravljao B.A. rođen 1997.godine iz Travnika. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Dana 21.03.2024.godine oko 18,00 sati u mjestu Kopčić, općina Bugojno policijski službenici Sektora kriminalističke policije i timova za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno i PU Jajce izvršili su kontrolu i pregled vozila marke VW Golf, kojim je upravljao A.B. rođen 2001.godine, dok su kao putnici u vozilu zatečeni P.R. rođen 2003.godine(suvozač) i A.Č. rođen 2002.godine, svi iz Bugojna. Prilikom zaustavljanja vozila iz istog je kroz prozor suvozača izbačena veća prozirna pvc vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U nastavku aktivnosti, na dva lokaliteta na području Bugojna od P.R. je oduzeta veća količina bijele praškaste materije upakovane u prozirnu pvc foliju za koju se sumnja da je opojna droga speed, kao i digitalna vaga za precizno mjerenje sa tragovima praškaste materije.

Istog dana, oko 21,50 sati u mjestu Mehurići, općina Travnik policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Volvo, kojim je upravljao I.H. rođen 1998.godine iz Travnika. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao tri pvc vrećice sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U suradnji s nadležnim kantonalnim tužiteljstvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 JAVNI RED I MIR

 Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 SIGURNOST PROMETA

 Evidentirane su 2 prometne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila teže i 1 osoba lakše tjelesne povrede.

 Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 285 prekršajnih naloga, od kojih je 171 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima, priopćili su iz MUP-a KSB.

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa