.

KSB: Obavijest o preuzimanju elektronskih zdravstvenih iskaznica

28 Ožujak 2024

Zavod za zdravstveno osiguranje Županije Središnja Bosna obavještava osigurane osobe o načinu zdravstvenih iskaznica.

Obavještavamo sve osigurane osobe Zavoda za zdravstveno osiguranje KSB – SBK da od 01.04.2024. godine do daljnjeg, mogu preuzeti svoje elektronske zdravstvene iskaznice – legitimacije u Poslovnicama za zdravstveno osiguranje, prema mjestu prebivališta, radnim danom u terminu od 8 do 14 sati.

Elektronske iskaznice se ne naplaćuju

Osigurane osobe mogu preuzeti navedene iskaznice za sebe kao i za članove svoje obitelji uz obvezu predočenja postojeće papirne iskaznice ili drugog identifikacijskog dokumenta

Distribucija elektronskih iskaznica vršit će se sukcesivno, a prema abecedi prezimena osiguranih osoba

Osobe koje se prvi put osiguravaju kod ovog Zavoda i nisu obuhvaćene ovom distribucijom, mogu se javiti u mjesno nadležnu Poslovnicu zdravstvenog osiguranja radi podnošenja zahtjeva za izdavanje elektronske iskaznice

U poslovnicama zdravstvenog osiguranja od 01.04.2024. godine mogu preuzeti elektronske iskaznice one osigurane osobe čija početka slova prezimena su:

O datumu distribucije elektronskih zdravstvenih iskaznica osiguranim osobama, s narednim – drugim početnim slovima prezimena korisnici će biti blagovremeno obavješteni.

Preuzete elektronske iskaznice se do daljnjega neće koristiti prilikom pružanja usluga zdravstvene zaštite u zdravstvenim ustanovama na području naše županije
O početku korištenja elektronskih zdravstvenih iskaznica bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Ističe rok za uplatu zdravstvenih markica

Zavod za zdravstveno osiguranje također apelira na sve osiguranike da iskoriste posljednju priliku za uplatu zdravstvenih markica za tekuću, 2024. godinu. Krajnji rok za obavljanje ove važne obaveze je subota, 31. marta. Osobne premije, poznatije kao ‘markice’, bit će dostupne za preuzimanje u svim poslovnicama Zavoda sve do 31. decembra 2024. godine.

Radno vrijeme poslovnica je od ponedjeljka do petka, od 8 sati ujutro do 14 sati poslijepodne. Za sve dodatne informacije, uključujući detalje o postupku uplate i preuzimanja premija, osigurani mogu posjetiti najbližu poslovnicu Zavoda ili pronaći sve potrebne podatke na službenoj web stranici Zavoda za zdravstveno osiguranje SBK. Zavod poziva sve građane da ne odgađaju s uplatom i osiguraju svoje zdravstveno pokriće na vrijeme, kako bi izbjegli moguće neugodnosti i osigurali miran pristup zdravstvenim uslugama tijekom cijele godine.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa