.

Građani Novog Travnika negoduju zbog "iživljavanja vlasnika ugostiteljskih objekata"?

14 Travanj 2024

U e-mail portala u više navrata dobili smo zamolbu anonimnih građana općine Novi Travnik oko nepoštivanja radnog vremena ugostiteljskih objekata i njihove preglasne glazbe do ranih jutarnjih sati, sličnih negodovanja bilo je i od strane pojedinih građana u općini Travnik.

Ovim putem prenosimo molbu anonimne skupine "Zabrinutih građana Novog Travnika" u nadi da će naša objava riješiti njihove probleme na obostrano zadovoljstvo vlasnika ugostiteljskih objekata i samih stanovnika.

 

Poštovani mediji,

Vi ste posljednja nada građana Novog Travnika u bitci za normalan i spokojan život tih istih građana. Naime, već više od 20 godina građani Novog Travnika trpe iživljavanje vlasnika ugostiteljskih objekata i narušavanje javnog reda i mira iz tjedna u tjedan i tako više od 20 godina. Svjedoci smo da pojedinim vlasnicima ugostiteljskih objekata, a ovdje mislimo prvenstveno na pojedine objekte u donjem djelu grada u ulici Ive Andrića, nije uopće bitno imaju li dozvolu za produženo radno vrijeme ili nemaju jer oni rade do koliko hoće. S druge strane, i kada dobiju dozvolu za produženo radno vrijeme oni to shvaćaju da mogu pojačati glazbu koliko ih volja. Ne možemo a da ne spomenemo i probleme koje nam prave njihovi gosti s parkiranjem vozila i vršenjem nužde gdje god stignu. Odlučili smo reći dosta samovolji vlasnika spomenutih objekata i maltretiranju demokracije jer oni imaju pravo na sve i nikakve obveze a građani nemaju pravo na normalan vikend i odmor od radnog tjedna. U zadnje vrijeme vikendom neprestano pozivamo MUP da reagira i piše prijave spomenutim objektima ako prekomjerno pojačaju glazbu. Neki objekti to rade non stop. Djelatnici MUP-a izbjegavali su pisati prijave pa smo poduzeli određene korake i po tom pitanju prijavili ih unutarnjoj kontroli. Od tada se situacija drastično promijenila. Komuniciramo i s mjesnim zajednicama kako bi i oni u okviru svojih dužnosti i obveza prema svojim građanima poduzeli i određene korake i pismeno se obraćali nadležnim institucijama i MUP. Nadamo se da će sve što činimo uroditi plodom i da ugostiteljski objekti koji ne poštuju kućni red ni zakone i narušavaju iz noći u noć javni red i mir prestati dobivati dozvole za produženo radno vrijeme. Molimo vas još jednom da i vi date svoj doprinos našoj borbi i objavite naš vapaj. Također molimo sve građane da se ne plaše pozvati MUP i prijaviti preglasnu glazbu i nedozvoljeni produženi rad ugostiteljskih objekata a posebno spomenutih koji prave konstantne i ogromne probleme. Pritisak svih nas mora uroditi plodom jer nitko neće moći zatvoriti oči pred problemima ako smo mi građani jedinstveni i ustrajni.

Svako dobro želimo,

Lijep pozdrav

Očajni i zabrinuti građani Novog Travnika

 

 

foto: Općina Novi Travnik

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa