.

OŠ Kiseljak: Radovi u punom jeku, nastava sljedeći tjedan

15 Siječanj 2016

Ono što trenutno najviše zanima kiseljačke osnovnoškolce je početak školske nastave, stoga nam se nemali broj njih i javio sa spomenutim upitom.

 


Naime, već smo pisali o nedavno podmetnutom požaru u kotlovnici Osnovne škole Kiseljak koji je učenicima odgodio povratak u školske klupe odnosno produžio zimski raspust.

Međutim, brzom reakcijom vatrogasaca prilikom samog požara, a kasnije adekvatnom i jednako brzom reakcijom ravnateljice Vitke Grgić i ministrice Katice Čerkez, šteta je sanirana na najbrži mogući način i učenici neće puno zaostajati. Naime, kako je za artinfo.ba potvrdila ravnateljica Grgić, sutra navečer će imati puno više informacija no nastava će zasigurno početi sljedeći tjedan, i to ponedjeljak, eventualno u utorak.

Radovi su u punom jeku, i doslovce ne prestaju dok sve ne bude spremno i grijanje u potpunosti funkcionalno.

Podsjećamo,Vlada ŽSB je na jučerašnjoj sjednici odobrila 35 000 KM za saniranje građevinskih radova odnosno osposobljavanje kotlovnica te s tvrtkom Bioenergy dogovorila suradnju odnosno montiranje dvije peći na pelet, s obzirom da ova tvrtka održava takve peći već u 22 škole naše Županije. Peći, inače velike vrijednosti, ostaju u vlasništvu tvrtke koja je zadužena i za njihove održavanje.

Naime, i Osnovna škola Kiseljak 1, Bilalovac grijala se putem izgorjele kotlovnice, što više neće biti slučaj. No njihovi učenici su trenutno na raspusti te ih ovaj nesretni požar nije oštetio, nego će se u ugrijane učionice kako je i planirano, vratiti 25. siječnja.

Tako je i ovaj problem riješen na najbezbolniji, najjeftiniji i najučinkovitiji način pogotovo kad se uzme u obzir da je vrijednost uništenih stvari oko 100 000 KM. Ostaje još samo da županijski MUP, točnije inspektori zaduženi za ovaj slučaj obave svoj dio posla, i pronađu odgovornu osobu ili pak stvar. /artinfo.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa