.

U Sofiji održan drugi INELI Balkans kongres, KŠC "Petar Barbarić" Travnik predstavljao BiH

05 Prosinac 2016

Od 25. do 28. studenog 2016. godine, trajao je drugi INELI (International Network of Emerging Library Innovators) kongres, koji okuplja bibliotečke stručnjake s područja Balkana. Domaćin kongresa bila je Sofija, glavni grad Bugarske.

I ove godine FBiH predstavljale su Sanja Dukić (Univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“, Tuzla) i Marija Marić-Mitrović (KŠC „Petar Barbarić“ Travnik). Specifičnost knjižnice KŠC-a je u tome što je jedina školska knjižnica zastupljena u ovom programu, ali koja ima potencijal širiti svoje okvire, što su prepoznali i čelnici INELI-a.

INELI program podržava fondacija Bill & Melida Gates, a cilj mu je napraviti mrežu suradnje među knjižnicama različitih profila, čime će se unaprijediti rad, kvaliteta usluge i novih servisa tako potrebnih u 21. stoljeću.

Polaznici ovog programa imaju priliku razmijeniti iskustva, učiti jedni od drugih, ali i biti nagrađeni za svoje projekte i vizije novih, globalnih knjižnica.

Ove godine, nagrađeni su projekti kolega iz Republike Srpske, Rumunjske, Hrvatske, Kosova i Bugarske. Projekt Library Lab, knjižnice našeg Centra, možda će više sreće imati naredne godine.

/M.M./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa