.

Velike gužve na graničnim prijelazima

14 Travanj 2017

Dok se promet na većini cesta u Hrvatskoj odvija bez posebnih ograničenja nakon Uredba o sistemskom pregledu putnika na vanjskim schengenskim granicama, na granici sa Slovenijom ponovno se čeka dugo.

Prema podacima HAK-a, na graničnom prijelazu Bregana za izlazak iz Slovenije kolone su duge i deset kilometara, a čeka se čak četiri sata. Na Pasjaku se također za izlazak iz Slovenije čeka sat vremena.

Od prošlog petka pooštrena je kontrola europskih granica te se zbog izmjena schengenskog zakona dugo čeka na granicama. Slovenija na graničnim prijelazima s Hrvatskom dužna je skenirati putne dokumente državljana EU i trećih država radi provjere u bazi podataka Schengenskog informacijskog sistema (SIS).

Prema podacima BIHAMK-a danas je pojačan promet vozila na ulazu u našu zemlju na većini graničnih prijelaza na sjeveru. Na GP Bosanski Brod čeka se oko 2 sata, na GP Bosanska Gradiška od 1 do 2 sata, na graničnim prijelazima Donja Gradina i Brčko oko 1 sat, dok su na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja, za sada, do 30 minuta.

Radovi i dalje traju na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, što dodatno usporava saobraćanje.

Gužve na granicama trebale bi danas i tijekom vikenda biti i puno veće zbog uskršnjih blagdana. /d.b./

/direkt.ba/ 

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa