.

Danas obilježavamo majčin dan

14 Svibanj 2017

Majka, žena, kraljica, čest je izraz u našim krajevima, inspiriran popularnom pjesmom, a koji možda i najbolje opisuje sve uloge jedne majke – roditeljica, prijateljica, njegovateljica, psihologinja, ponekad i psihijatrica, učiteljica... Sigurna sam da će te lako nastaviti niz.

Koliko je važna uloga majke u životu svakoga od nas govori i podatak kako se Majčin dan slavi svake druge nedjelje u svibnju službeno već 99 godina. Sve zbog jedne majke, koja je bila... pogađate? Žena, majka. Kraljica. Zvala se Anne Marie Jarvis.

Majčin dan je dan koji se slavi u čast majki i majčinstva i koji se u većini zemalja obilježava svake druge nedjelje u svibnju od 1914. godine. Sve je započela Amerikanka Ann Maria Reeves Jarvis, u gradiću Grafton u zapadnoij Virginiji na drugu godišnjicu smrti njezine majke Anne Marie Jarvis 10. Svibnja 1908. godine. U lokalnoj je crkvi podijelila bijele karanfile drugim majkama i ženama i na taj način izrazila ljubav prema preminuloj majci, koja je bila velika životna inspiracija za žene diljem Amerike.

/D.L./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa