.

Eksplozija u Istanbulu, nema naznake terorizma

23 Prosinac 2015

Zehra Yamac (30), povrijeđena u jutrošnjoj eksploziji na istanbulskoj zračnoj luci "Sabiha Gokcen", preminula je usljed zadobivenih povreda.

 


Unatoč svim naporima ljekara, Yamac je umrla u  bolnici "Marmara". Druga osoba povrijeđena u eksploziji Canan Celik Burgucu (33) nalazi se na liječenju.

Ranije, najmanje dvije osobe su povrijeđene u eksploziji koja se desila u zračnoj luci Sabiha Gokcen u Istanbulu. Prema riječima istražitelja, uzrok eksplozije još uvijek je nepoznat, a prvobitni dokazi ukazuju na to da se ne radi o terorističkom napadu.

Eksplozija se desila u ranim jutarnjim satima kada još uvijek nema putnika u dijelu zračne luke u kojem se desio incident. Kako javlja Reuters, povrijeđena su dva radnika sanitetskog odjeljenja zračne luke, od kojih jedan teže.

Prema riječima glasnogovornika istanbulske policije, zasad još uvijek nisu poznati uzroci eksplozije, ali prvobitne indicije ne ukazuju na terorizam.

Ipak, kako javlja Anadolija, u zračnoj luci i oko nje raspoređene su jake policijske snage, a helikopteri oblijeću područje, s obzirom na stanje pripravnosti koje su turske vlasti proglasile nakon terorističkih napada u Ankari i Istanbulu. /vijesti.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa