.

Hrvatska bira predsjednicu/ka: U BiH se može glasati na 44 biračka mjesta, najbliže u Vitezu

05 Siječanj 2020

Hrvatski birači danas u drugom krugu glasanja odlučuju tko će u idućih pet godina biti na čelu države - aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović (HDZ) ili SDP-ov kandidat Zoran Milanović, a riječ je o njih tri milijuna 855 tisuća birača u Hrvatskoj i inozemstvu. Jutros u sedam sati otvorena su i 44 biračka mjesta u BiH koja će biti otvorena do 19 sati.

U BiH se može glasati u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava i to u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci, Tuzli, Zenici, Livnu i Vitezu na adresi: Osnovna škola Vitez, Ulica Josipa Kurevije BR. 2, Vitez, BiH.

Svi oni koji se nisu aktivno registrirali moći će to učiniti na dan izbora u OŠ Vitez u blizini biračkih mjesta. Potrebno je ponijeti sa sobom identifikacijski dokument (osobna iskaznica ili hrvatska putovnica).

Na sedmim predsjedničkim izborima od neovisnosti još jedan mandat želi aktualna predsjednica koja je u bogatoj političkoj karijeri bila ministrica i diplomatkinja i bivši premijer Zoran Milanović (SDP).

Ukupno 6.533 biračkih mjesta

S obzirom na vremensku razliku, Australija je prva otvorila biračka mjesta za izbor hrvatskog predsjednika, u subotu u 21 sat, posljednji će to učiniti Los Angeles u ponedjeljak u 4 sata, po našem vremenu.

Predsjednika će se moći birati na ukupno 6. 533 biračka mjesta, u Hrvatskoj ih je 6.409, od čega 72 čine posebna biračka mjesta: u vojsci, na brodovima, u zatvorima, u domovima socijalne skrbi.

U inozemstvu će se birati u 47 zemalja, na 124 biračka mjesta, trećina ih je (44) u Bosni i Hercegovini.

 

 

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa