.

Sramna propaganda: Birače u RH ponovno se plaši redovima iz BiH a tamo se biraju samo tri zastupnika

05 Srpanj 2020

Repriza šovinističke izborne kampanje, koja se onda pretvorila i u medijsku hajku da će Hrvati iz BiH presuditi na izborima, događa se i na ovim izborima za Hrvatski sabor.

Gužve u Mostaru', naslov je kojim se mobilizira lijevo biračko tijelo u Hrvatskoj zamagljujući ulogu XI. Izborne jedinice na izborima.

Čak i da svih 411.758 birača s pravom glasa u hrvatskom inozemstvu od Sydneya do Los Angelesa iskoristi to pravo, uključujući notornu 'Bosnu' oni bi birali tek tri saborska zastupnika. Nijednoga više. Pa čak i da su gužve i kolone u Mostaru od Osnovne škole gdje se glasuje do Staroga mosta u Mostaru. Ništa ne bi promijenilo situaciju.

A činjenice o prvom izbornome danu govore kako je glasovalo tek nešto više od 9000 birača u Bosni i Hercegovini, od toga je više od polovice u Mostaru. To pak prevedno u rječnik biračkih mjesta, a njih je 45 u BiH govori da je tek na svakom biračkome mjestu u prosjeku glasovalo samo 200 birača. To na najbolji način demaskira spinove s ljevice kojim se želi 'dignuti tlak' biračima u Hrvatskoj.

Neovisno o političkim spinovima nevjerojatno je da i dio hrvatskih medija nasjedaju na jeftinu propagandu koja u suštini teško šteti odnosima sunarodnjaka.

Nevjerojatno je da se ista 'spika' pokušava prodati čak i unatoč činjenici što su je na izborima 2000. prodavali iz tadašnja pobjedničke koalicije sa šovinističkim spotom u kojemu Hrvat iz BiH s upadljivo bijelim čarapama izlazi iz autobusa Livnobus na kolodvoru u Zagrebu, a u spotu se ističe poruke 'Zar ćete dopustiti ovakvima da odluče'. Sramno i jadno!

 

 

vecernji.ba

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa