.

Milanović oštro: U BiH potrebna jednakost svih naroda!

15 Listopad 2020

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je večeras gostujući u emisiji HRT-a “Jedan na jedan” kod Romana Bolkovića da se u BiH mora funkcionirati u skladu sa Daytonskim mirovnim sporazumom, a ne kao sada, da Bošnjaci biraju dva člana Predsjedništva BiH.

“Treba krenuti od osnova, od toga da se Hrvatima, kao jednom od tri konstitutivna naroda u BiH, pusti da koriste ono što im je namijenjeno Daytonom.

Po peti puta: Zašto u BiH prema Daytonskom sporazumu imamo tri člana Predsjedništva i to iz tri nacionalne grupe? Zato da Bošnjaci biraju dva? Tu po meni prestaje svaka potreba za suvislom raspravom i time se razotkriva sve.

Ja sam govorio na skupovima SDP-a u Sarajevu, imao sam u početku naivno povjerenje da neki ljudi imaju dobre namjere, ali shvatio sam s kime imam posla. To su jako zanimljive stvari”, odgovorio je Milanović na pitanje je li moguće zamisliti rješenje problema Hrvata i BiH.

Kazao je i kako jedan član Predsjedništva Bih koji grije stolicu Bakiru Izetbegoviću, aludirajući na Šefika Džaferovića u posljednje vrijeme stalno spominje UZP. – Izjednačava Hrvatsku sa Srbijom.  A Bakirova supruga je u to vriieme, u jeku sukoba ovdje u Zagrebu studirala, podsjetio je Mianović. “Dakle bili smo prijatelji.”

Nastavljajući dalje o poziciji Hrvata u Bosni i Hercegovini, dodao je:

“Hoćeš građansku Bosnu i Hercegovinu? Ili da se uskladi etničko i građansko?

 

 

 

 

foto: hr.n1info

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa